GZ Nerenin plakasi?

GZ Nerenin plakasi?

Popüler GZ Nerenin plakasi?

GZ Nerenin plakası?

ÜLKE PLAKA KODLARI

Ülke Adı Ülke Plakaları Fransa F Gabon G Galler CYM* (GB) Gambiya WAG

B plaka hangi ülkenin?

Plaka Kodu Ülke Başlangıç B Belçika 1910 BD Bangladeş 1978 BDS Barbados 1956 BF Burkina Faso 1984

İzmir plakası kaç?

Plakalarla alakalı olarak en fazla sorulan sorulardan İzmir plakası kaçtır şeklindedir. Bu sarının yanıtı ise, 35 plakası İzmir iline ait bir plaka kodudur şeklinde olmaktadır.

Plaka da i harfi var mı?

Motosiklet ve traktörler hariç diğer tüm araçlarda hem ön hem de arka taraflarda plaka bulunması zorunludur. Orta kısımda diğer ülkelerle uyum çerçevesinde Ç, Ş, İ, Ö, Ü ve Ğ dışındaki Türk alfabesindeki harfler kullanılır.

Tek harfli plaka ne demek?

ilgili kurumlarca, alınması daha doğrusu bir taşıt üzerine tescil edilmesi mümkün olmayan plakalar… örnek olsun; yazılmasından ve karışıklık çıkarma olasılığından dolayı tek harfli plakalarda: ı, i, ğ, o, ö, ç, ş, ü, gibi harfler…

Plaka kaç harf olur?

Türk plaka standartlarına uyan sivil plakaların karakter sayısı 7 veya 8′ dir. Karakter sayısı, plakanın 2. kısmını oluşturan harf sayısıyla doğrudan ilişkilidir. kinci kısım 1,2 veya 3 harften oluşmaktadır. 2. kısımda 1 harf varsa 3. kısımda 4 rakam, 2 harf varsa 3 veya 4 rakam, 3 harf varsa 2 rakam olur.

71 Plaka ne zaman il oldu?

71 plaka Kırıkkale iline aittir. Plaka kodu 71 olan araçlar, Kırıkkale iline kayıtlı demektir.1989 yılından önce Ankara’ya bağlı bir ilçe olan Kırıkkale, 21 Haziran 1989 tarihinde 3578 sayılı yasa gereğince başbakan Turgut Özal tarafından yapılan tören ile Türkiye’de bir il olma statüsüne gelmiştir.

79 plaka hangi ile ait?

79 plaka koduna sahip olan ilimiz de daha sonradan şehir olma özelliği kazanan yerlerdendir. 79 plaka kodu Kilis iline aittir.

Okunma: 395