Grup çalışması ve tartışma yöntemi nedir

Grup çalışması ve tartışma yöntemi nedir

İçindekiler: Grup çalışması ve tartışma yöntemi nedir?

GRUP TARTIŞMASI YÖNTEMİ Grup tartışması yöntemi özde, öğrencilerin bir konu yada sorun üzerinde birlikte konuşarak mümkün olan çözüm yollarını aramalarına dayanır. Yöntemin esası tüm grubun etkinliğe katılmasıdır.

Büyük grup tartışma tekniği nedir?

BÜYÜK GRUP TARTIŞMASI TEKNİĞİ Tüm sınıfın katılımıyla gerçekleşen tartışma tekniğidir. Bu tekniğin etkili kullanabilmesi için öğretmenin çok yetkin, bilgili, etkili sınıf yönetimine sahip olması gerekir. Öğretmen tartışmayı hedef dışına çıkarmamalı, sınıftaki herkesin söylenenleri dinlemesini sağlamalı.

Vızıltı grubu nedir?

Vızıltı gruplarında önemli olan belli bir öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır. Bu tür grup tartışması 4′le 36 dakika arasında sürebileceği için Vızıltı gruplarına “kısa süreli tartışma grupları” da denilmektedir.

Örnek olay nedir kpss?

Yaşanmış ya da yaşanması olası problemleri, senaryo ve öğrenci katılı ile çözümlenmesidir. Sınıf içi etkinliktir. Buluş yoluyla öğrenmeye uygundur.

Örnek olay modeli nedir?

2) Örnek Olay (Özel Durum) Araştırmaları Nitel bir araştırma modeli olan özel durum çalışmaları bir ya da daha fazla olayın, ortamın, programın, sosyal grubun ya da diğer birbirine bağlı sistemlerin derinlemesine ve kısa sürede incelendiği yöntemdir.

Araştırma modeli nedir?

Araştırma modeli, araştırma amacına uygun ve ekonomik olarak verilerin toplanması ve çözümlenebilmesi için gerekli koşulların düzenlenmesidir. ... Araştırmaya konu olan olay, birey ya da nesne, kendi koşulları içinde var olduğu gibi tanımlanmaya çalışılır.

Okunma: 377