Hostes olmak icin hangi okullari okumak gerekir

Hostes olmak icin hangi okullari okumak gerekir

Blog Hostes olmak icin hangi okullari okumak gerekir? by Admin Ağustos 17, 2020

İçindekiler

Hostes olmak için hangi okulları okumak gerekir?

HOSTES OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK GEREKİR? Hostes olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir.

Hostes olmak için ne yapmak lazım?

Hostes olmak isteyen kişilerin ilk olarak başvuru sürecini tamamlaması gerekir. Bırakılan CV sonucunda hostes olma konusunda onay alınırsa aday mülakata tabi tutulur. Bu elemeler yazılı ve sözel sınavlar ile yapılır. Yapılan testler içinde değerlendirme testleri olsa da dil testleri ve zeka testleri de yapılır.

Hostes hangi alan?

Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

155 boyla hostes olunur mu?

En az 1.59 cm, en fazla 1.75 cm boy gerekiyor. Ayrıca boy ve kilo arasında doğru orantı aranıyor. Adayların doğum tarihlerinin 1 Ocak 1970 ile 31 Aralık 1978 tarihleri arasında olması gerekiyor. Fiziki kusur olmaması ve sağlık durumunun uçuşa uygun olması en önemli şartlar arasında yer alıyor.

Hostes olmak için hangi sınava girilir?

THY’da işe girmek için adaylar genel yetenek sınavı ve İngilizce sınavı olarak iki adet sınava tabi tutulurlar. Adaylar bu sınavlardan istenilen başarıyı elde ederler ise mülakata çağrılırlar. Girilecek mülakatta vücut oranı (boy ve kilo), iletişim gücü ve İngilizce bilgisi çok önemlidir.

Hosteslik kaç yıl?

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (2 Yıllık) sıralama.2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir. Bu puanlar 2020 ve 2019 yılına ait önlisans ( iki yıllık )üniversite yerleştirme puanlarıdır.

Hostes kime denir?

Hostes bir başta ifadeyle kabin memuru, uçuşlar esnasında uçak içerisinde mevcut olan yolcuların konforunu ve emniyetini sağlamakla görevli olarak çalışan kişidir. Uçak içerisinde, uçuş dışında hemen hemen her şey hostesler tarafından yapılır.

Okunma: 318