Elektronik sertifika vermeye yetkili kurumlar nelerdir?

Elektronik sertifika vermeye yetkili kurumlar nelerdir?

Popüler Elektronik sertifika vermeye yetkili kurumlar nelerdir?

İçindekiler

Elektronik sertifika vermeye yetkili kurumlar nelerdir?

Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları

Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. ( TUBİTAK-UEKAE (Kamu Sertifikasyon Merkezi) TürkTrust Bilgi, İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş.(E-Tugra) Emniyet Genel Müdürlügü Sertifikasyon Merkezi (EGMSM)

Kamu kurumlarında çalışanlar için elektronik sertifikalar nereden temin edilir?

Kamu kurumunda çalışan ve elektronik imzaya sahip olan memurlar ve e-imzaları kurum içi ve kamu kurumları arasında işlemlerde kullanacaklardır. Sertifika Başbakanlık Genelgesi gereği TÜBİTAK UEKAE ‘den temin edilebilir.

Nitelikli Elektronik Sertifika kim verir?

İlgili Başbakanlık genelgesi gereği kamu kurum ve kuruluşları için TÜBİTAK’a bağlı bir sertifikasyon merkezi oluşturulmuştur. Kamu kapsamının dışında kalan sertifika başvuru sahiplerine yönelik olarak, BTK denetiminden geçmiş yetkili ESHS’ler elektronik sertifika hizmetleri verirler.

Nitelikli sertifika nedir?

Elektronik İmza Kanununun, 9. maddesinde belirtildiği şekilde “nitelikli sertifika”, sertifika hizmet sağlayıcısının kimlik bilgilerini ve kurulduğu ülke adını, imza sahibinin teşhis edilebileceği kimlik bilgilerini, sertifikanın geçerli olduğu süreyi ve sertifikanın seri numarasını barındıran elektronik …

Kamu SM e imza başvuru nasıl yapılır?

Kurumsal e-posta hesabınıza Kamu SM’den gelen ‘KamuSM Başvuru Parolası’ konulu e-Postayı açınız. Gelen e-Postada yer alan ‘Kullanıcı Girişi’ linkine tıklayarak başvuru sayfasına gidiniz. Resimdeki yazı, T.C. Kimlik No ve Başvuru Formu Erişim Parolasını girerek giriş yapınız.

Nitelikli elektronik Sertifika Başvuru Formu nereye gönderilir?

İmzalı liste bilgi[at]kamusm.gov.tr adresine e-posta ile gönderilir.

Mali mühür HSM mi akıllı kart mı?

Dikkat: Mali Mühür başvurunuzda sertifika tipi seçiminiz önemlidir. Mali Mühürünüzü; Akıllı kart ve kart okuyucu üzerinden kullanacaksanız ‘Akıllı Kart ve Kart Okuyucu’ seçeneğini seçmelisiniz. Akılı kart okuyucular yerine HSM cihazları üzerinde kullanacaksanız sertifika tipi olarak ‘HSM’i seçmelidir.

Mali mühür HSM ne demek?

Hardware Security Module (HSM)’ler hassas kriptografik anahtarları fiziksel ortamda saklamak ve kriptografik işlemleri en güvenli şekilde gerçekleştirmek için üretilmiş özel güvenlik donanımlarıdır.

E imza fiyatı ne kadar?

PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 189,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 249,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 329,00 TL.

Okunma: 343