Dogum kontrol hapi uzun sure kullanilir mi?

Dogum kontrol hapi uzun sure kullanilir mi?

Blog Dogum kontrol hapi uzun sure kullanilir mi? by Admin Ekim 12, 2020

İçindekiler

Doğum kontrol hapı uzun süre kullanılır mı?

Doğum kontrol hapının uzun bir süre kullanımı güvenlidir. Ancak bazı kanser türlerini geliştirme riskini artırabileceğini yönünde çalışmalar bulunmaktadır. Uzun süreli kullanımında meme kanseri veya rahim ağzı kanseri riski artabilir. Kullanım süresi ne kadar uzarsa risk o kadar yükselebilir.

Doğum kontrol hapları en fazla kaç yıl kullanılmalı?

Doğum kontrol hapları kısırlığa neden olmazlar ancak son yapılan çalışmalar 8-10 seneden daha uzun süreli kullanıldıkları taktirde bu ilaçların meme kanseri oluşumunu hızlandırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle bu süreden daha uzun hap kullanılmasını önermiyoruz.

Doğum kontrol hapı tarihi geçerse ne olur?

Geçerlilik son kullanma tarihinden sonra test edilen ilaçların çoğunun tehlikeli olduğu kanıtlanmamıştır. “Bu son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar güvenli ve toksik görünmüyor” diyor Chiang. Ancak, etkinliğin ne kadar düşeceğine dair kesin bir cevap yoktur.

Primolut doğum kontrol hapı olarak kullanılır mı?

Bu ilaç bir nevi doğum kontrol hapı mıdır? Hamile kalma riskim var mı bu ilacı kullanırken. Primolut N basit bir adet düzenleyicisidir ve gebelikten korunmada kesinlikle kullanılmaz.

Doğum kontrol hapı adet bittikten sonra kullanılır mı?

Genel olarak 21 gün bittikten hemen sonra adet kanaması başlar. Bu sayede kanamanın ne zaman olacağı da tahmin edilmiş olur. Bir sonraki kutuya ise 7 gün ara verdikten sonra başlanması gerekir. Doğum kontrol hapından en fazla etkiyi alabilmek adına adet döneminin bitmesiyle başlamak gerekir.

Tarihi geçmiş doğum kontrol hapı kullanılır mı?

Nadiren son kullanma tarihi geçen ilaçlar zararlı olur. Yani son kullanma tarihi her zaman ilacın etkisinin geçtiği ya da emniyetsiz olduğu anlamına gelmemektedir. Çoğu medikal otoriteye göre, son kullanma tarihi bir yıl bile geçse ilacın kullanılabileceğini söyler.

Doğum kontrol hapı yanlış kullanılırsa hamile kalınır mı?

Doğum kontrol hapları kusursuz olarak ve uygun bireylerde kullanıldıklarında % 0,3, hatalı kullanımlarında ise % 8 başarısızlık ihtimaline (gebelik şansı) sahiptir. Yani bu ilaçlar ne kadar düzgün kullanılırlarsa kullanılsınlar her yöntem gibi başarısızlık (gebe kalma ihtimali) riski vardır.

Okunma: 374