Def kisaltmasi ne demek

Def kisaltmasi ne demek

Katkı Def kisaltmasi ne demek?

İçindekiler

Def kısaltması ne demek?

DEF Hakkında Kısa Bilgi: Oyunların bazılarında Defans anlamına gelen bu kısaltma aynı zamanda dünyanın önemli forumlarından da birinin adıdır. 1971 yılında kurulan bu forum her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenmektedir.

Defn ne demek Osmanlıca?

Osmanlıca sözcük, Romanizasyon halinde gömme, defin. anlamına gelir. Osmanlıca dilinden alınan defn kelimesi دفن‏ anlamındadır.

Ingilizcede def nedir?

“def” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 3 sonuç a tambourine with jingles i. tambourine i.

Def ne demek TDK?

Def’etmek, kovmak. Terketmek.

Defol daki def ne demek?

“defol sözcüğündeki def in anlamı” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. çık, çıkma, uzaklaşma anlamlarına gelir.

Defn olunmak ne demek?

Defin cenaze töreni’nden sonra ölü bir insan ya da hayvanı toprağa gömme işidir.

Ya gaf ya def ne anlama gelir?

Anlamı: [Ey intikamı şiddetli olan , ey yücelik / izzet sahibi; yarattığın her şeyi izzetinle zelil ettin (Alçalttın); (o halde) falan kimsenin şerri karşısında dilediğini yaparak bana yet.]

DeFi ne demek hukuk?

“Def’i, borçluya tanınmış, borçlanılan edimin ifasından özel bir sebeple kaçınma hakkıdır. Def’ilerin ortak özellikleri; alacak hakkı ve talep yetkisiyle bağlantılı olma, hak olma, sınırlı sayıda olmama, zamanaşımına uğramama ve maddî hukuka ilişkin bir savunma vasıtası olma şeklinde sıralanabilir.

Zamanaşımı DeFi ne demek?

Borcu sona erdiren hallerden olan zamanaşımı def’i Borçlar Kanunu’muzun 146 ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir. Zamanaşımı; bir hakkın hukuk düzenince belirlenen sürede, hak sahibince ileri sürülmemesi veya kullanılmaması halinde kişinin hukuki himayeden yoksun bırakılması anlamına gelmektedir.

Defol hangi dil?

içten defol derken ki yüz halinizi defettikten sonrada bozmayarak aynaya koşup bakınız, dişinin siniri açıkta kalmış bir adamın ifadesiyle aynı olduğuna hayret edeceksiniz. yunanca da fige kelimesinin turkce karsiligi.

Okunma: 343