0 12 0 06 ek puan ile ne demek?

0 12 0 06 ek puan ile ne demek?

İçindekiler: 0 12 0 06 ek puan ile ne demek?

ÖSYM, OBP hesaplaması yaparken Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları, Anadolu Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Spor Lisesi mezunlarına bir çok 4 yıllık Fakülte ve Yüksekokul bölümünde Ek Puan verir. Bu ek puan hesabı yapılırken OBP 0,12 ve 0,06 ile çarpılır ve bu puanlar ham YGS-LYS puanlarının üstüne eklenir.

Ek puanlı başarı sırası ne demek?

Yukarıda 6.

Ek puanlı yerleştirme ile tercih yapılır mı?

Ek puanlı yerleştirme puanı, ÖSYM'nin YKS puanlarını açıklanmasının ardından araştırılan konu olmaya başladı. Ek puanlı yerleştirme puanı, adayın lise eğitimine paralel olarak üniversite bölümü tercih etmesi sonucu devreye girmektedir.

TYT yerlestirme puani nedir?

YERLEŞTİRME PUANI NEDİR? Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanır. TYT puanı 150'nin altında olan adaylar için yerleştirme puanı (Y-TYT) hesaplanmayacaktır.

Üniversite hangi puanla tercih yapılacak?

YKS HANGİ PUANLA TERCİH YAPILACAK? YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ise 23-29 Temmuz tarihleri arasında tercih dönemi başlayacak. TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

YKS tercihleri nasıl yapılır?

Öğrenciler tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Tercihlerin son günü 14 Ağustos… Ayrıca ÖSYM'nin yayınladığı yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunda tercihlerin yapılmasına dair açıklamalar yer alıyor.

Okunma: 319