Yapildiklari malzemeye gore kac cesit izolator vardir

Yapildiklari malzemeye gore kac cesit izolator vardir

İçindekiler

Yapıldıkları malzemeye göre kaç çeşit izolatör vardır?

İzolatörler yapıldıkları malzemeye göre porselen, cam, epoksi reçineli ve silikon izolatörler olmak üzere dört şekilde imal edilirler. 1. Porselen İzolatörler • Isıl ve mekaniksel dayanımlarının yüksek olmasından dolayı çok eskiden beri kullanılan izolatörlerdir.

Mesnet izolatör ne demek?

Mesnet izolatörleri, topraktan veya gerilim altında bulunan başka bir bölümden yalıtılmış olan enerjili bölümün, tespit edilmesinde kullanılır. Mesnet izolatörlerinin tepe kuvvetini, kısa devrede meydana gelecek dinamik kuvvetlere dayanacak kapasitede seçmeye dikkat etmelisiniz.

İzolatör nedir görevi yapısı ve çeşitleri nelerdir?

Enerji nakil hava hatlarında kullanılan iletkenlerin direklere tespitine yarayan, iletkenleri hem taşımaya hem de toprak ile diğer iletkenlere karşı izole etmeye yarayan şebeke malzemelerine izolatör denir.

İzolatör nedir neden kullanılır çeşitleri nelerdir?

İzolatör Nedir: İzolatörler, enerji nakil hatları, şalt sahaları ve dağıtım merkezlerinde bulunan baraları, bağlandıkları yerden yalıtan ve taşıyan birbirinden ve topraktan yalıtan şebeke malzemelerine izolatör denir. Enerji hatları veya baraları tespit edildikleri yerden yalıtmak için hat izolatörleri kullanılır.

Kullanım yerlerine göre izolatörler nelerdir?

İzolatörler kullanım yerlerine göre iki çeşittir. Bunlar, dâhilî ve haricî tip izolatörlerdir. Trafo binası içinde ve panolarda kullanılan izolatörlerdir. Direklerde, trafo binası dışında ve şalt sahalarında kullanılan izolatörlerdir.

Mesnet izolatör ne ise yarar?

Trafo bina içi izolatörler: Mesnet izolatörler, kapalı tesislerin baralarını taşımak ve yalıtmak amacıyla kullanılır. Tek veya çok parçalı olarak imal edilir. Direklerde kullanılan izolatörler: Mesnet izolatörler, 35 kV ‘a kadar olan havai hatlarda tek veya çok parçalı olarak kullanılır.

Izolatör neden yapılır?

İzolatörler, elektrik akımına karşı büyük direnç gösteren, sıcak ve soğuk hava şartlarına dayanıklı malzemeler olan porselen ve camdan imal edilir. Bunlara ilaveten, silikon ve epoksi reçineli izolatörler de yapılmakta ancak maliyeti yüksek olduğundan pek kullanılmamaktadır. Elektriksel dayanımı iyi olmalıdır.

Okunma: 318