Kadrolu memur baska kuruma gecebilir mi?

Kadrolu memur baska kuruma gecebilir mi?

Nesne Kadrolu memur baska kuruma gecebilir mi? by Admin Haziran 30, 2020

İçindekiler

Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74. maddesinde, “Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan.

Kadro sınıflandırması nedir?

Sınıflandırma, kadroların güçlük ve sorumluluk oranlarına gö re, bir hiyerarşik düzen içinde sistematik olarak incelenmesi ve aşamalandırılmasıdır. Sınıflandırma sonucunda belirli bir kadronun yeri bulunduktan sonra, bu kadroyu dolduran memura otomatik olarak o kadroya uygun ücret ödenecektir.

Memurun hak ve sorumlulukları nelerdir?

Sadakat. Devlet memurları, anayasaya ve kanunlara sadakatle bağlı kalmak ve milletin hizmetinde kanunları sadakatle uygulamak zorundadırlar. Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık. Davranış ve İşbirliği. Emirlere Uymak. İşbaşında Bulunmak. Devlet Malını Korumak. Mal Bildiriminde Bulunmak. Resmi Belge, Araç ve Gereçleri Geri Vermek.

Muvafakat alamayan memur ne yapmalı?

Memurun çalıştığı kurumun makul bir gerekçe olmadan muvafakat talebini reddetmesi halinde ilgili memur bu işlemi idari yargıya taşıyabilmektedir. Memurun idari yargıdan muvafakat vermeme işlemini iptal ettirmesi halinde idareler 30 gün içerisinde muvafakat vermek zorundadırlar.

Kadro sistemi nedir?

Personelin sistem içindeki görev yeri ve böylece tüm hak ve yetkileri belirlenmiş olur. Kadro, kurumlar tarafından çalıştırılacak personel niteliği ile personel sayısını belirlemenin aracıdır. Her kadro personelin sınıfını, hizmet unvanını, derecesini, o kadroda çalıştırılacak personel sayısını içeren hukuksal araçtır.

Kadro sınıflandırması nerede çıkmıştır?

*Kadro sınıflandırmasının kaynak ülkesi ABD’dir.

Devlet Memurları Kanunu temel ilkeleri nelerdir?

Anılan düzenlemelere göre memuriyete girişte üç temel ilke vardır. Bunlar “serbestlik”, “eşitlik” ve “görevin gerektirdiği niteliklere sahip olma” ilkeleridir.

Okunma: 344