Urunlerin piyasaya arzina iliskin belgeler nelerdir?

Urunlerin piyasaya arzina iliskin belgeler nelerdir?

Blog Urunlerin piyasaya arzina iliskin belgeler nelerdir?

Ürünlerin piyasaya arzına ilişkin belgeler nelerdir?

Mal alımı ihalelerinde iş deneyimini gösteren belgeleri aşağıdaki şeklinde sınıflandırmak mümkündür:

İş bitirme belgesi, Teknolojik ürün deneyim belgesi, Özel sektöre yapılan satışlar ile alt yüklenici olarak gerçekleştirilen işlere ilişkin sözleşme ve fatura örnekleri/örneklerin mevzuata uygun onaylı suretleri,

Hizmet ihalesinde yapım işine ait iş deneyim belgesi kullanılabilir mi?

Mal alımlarına ilişkin iş deneyim belgeleri ihalelerde kullanılabilir mi? Ayrıca 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda ve ikincil mevzuatta mal alımı veya hizmet alımı işlerinden elde dilen iş deneyim belgelerinin yapım işi ihalelerinde kullanılmasını mümkün kılan herhangi bir düzenleme de bulunmamaktadır.

İş denetleme belgesi nasıl alınır?

İş deneyim belgeleri, hak sahibi kişiler tarafından, iş yapılan kamu kurum ve kuruluşuna başvurulmak suretiyle alınabilir. Bu tür başvurulara 20 iş günü içerisinde cevap verilmesi gerekir.

Alt yüklenici iş bitirme belgesi geçerli olur mu?

Alt yüklenici iş bitirme belgesi talep edebilmek için “taahhüt edilen iş bölümünün tamamen bitirilmesi ve söz konusu iş kısmının idare tarafından kısmı kabulünün yapılması veya asıl sözleşmeye ilişkin işin geçici kabulünün yapılması şartı” arandığından alt yükleniciler için iş durum belgesi düzenlenmesi mümkün değildir …

Iş deneyim belgesi düzenlenebilmesi için hangi şartın sağlanmış olması gerekir?

İş durum belgesi düzenlenebilmesi için, ilk sözleşme bedelinin kusursuz olarak tamamlanması şarttır ve son 15 yıl içinde gerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşmış olmalıdır. Buna göre, iş artışına gidilmemiş işlerde iş durum belgesi düzenlenmesi mümkün değildir.

Iş durum belgesi kimlere verilir?

Yüklenicilere, Yükleniciye karşı bir sözleşme ile taahhüt ettiği iş bölümünü bitiren alt yüklenicilere, Mimar veya Mühendis olmak şartıyla denetleme veya yönetme görevlerinde bulunanlara verilmektedir.

Alt yüklenici iş bitirme belgesi nasıl alınır?

(3) Alt yüklenicilere; sözleşmesinin tamamını bir bütün olarak gerçekleştirip bitirmeleri ve kısmi kabul öngörülen işlerde, idare tarafından kısmi kabulü yapılmak veya asıl sözleşmeye ilişkin işin kabulü yapılmak şartıyla, “alt yüklenici iş bitirme belgesi” düzenlenerek verilir.

Okunma: 343