Internet adresi uzantilari nelerdir

Internet adresi uzantilari nelerdir

Internet adresi uzantıları nelerdir?

Alan adlarının başlıca uzantıları şunlardır; com, net, org, biz, info, pro, name, edu ve gov uzantılarından oluşuyor.

Uzantılar ne anlama gelir?

Kısaca dosyaların isimden sonra gelen kısımlarıdır. Bir dosya tıklayıp onu açtığımızda bilgisayarın ilk yaptığı şey o dosyanın uzantısına bakmak olur. Böylece uzantının ilgilendirdiği program hangisiyse onu devreye sokar ve dosyaya tıkladığımızda dosya açılır.

Internet uzantı ne demek?

Domain (Alan adı), bir web sitesinin İnternet’teki adı ve adresidir. Bu adres olmadan bir İnternet kullanıcısı web sitesine sadece IP adresiyle ulaşabilir. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı isimtescil.net’dir. .net = İngilizcede ağ uzantısı anlamına gelen “network” kelimesinden kısaltılmıştır.

Türkiye’nin internet uzantısı nedir?

İnternet Ülke Alan Kodu, (İngilizce ccTLD: country-code Top Level Domain) İnternet adreslerinde ülkeyi belirten iki harflik en son uzantı. Örnegin www.aso.com.tr alan adında “.tr” Türkiye için İnternet Ülke Alan Kodunu gösterir.

Net uzantılı alan adı nedir?

Dünyanın en çok tercih edilen 2. domain uzantısıdır. . NET, İngilizce’de Network kelimesinden gelmektedir. Teknoloji siteleri için satışa sunulan NET uzantısı, zamanla popülerliğini arttırarak her içeriğe sahip web projeleri için kayıt edilmektedir.

Org anlamı nedir?

.com : Genel ve Ticari konularda kullanılır. akılda kalması kolay olduğu için web sayfalarında öncelikle aranan isimdir. .net : Network. Ağ ve örgütlenme anlamında kullanılmaktadır. .org : Organizasyonlar için kullanılır.

Edu ve Gov uzantıları ne anlama gelir?

gov, “government” kelimesinin kısaltılmışıdır ve hükümet web sitelerinde kullanılır, edu, “education” kelimesinin kısaltılmışıdır ve eğitim sitelerinde (üniversitelerin web siteleri vb.) kullanılır, bunlardan başka çok sayıda uzantı bulunmaktadır.

Internet adresinde TR uzantısının ifade ettiği anlam nedir?

Türkiye İçin .tr alt uzantıları .com.tr, . biz.tr , . info.tr : Ticari faliyer gösteren kişi yada kurumlara verilmektedir.

Türkiye’nin alan adı uzantısı nedir?

TC uzantısı alan adı seçenekleri, teknolojisi, satın alma kolaylığı ile Türkiye’nin yeni alan adı uzantısı olacak.

Okunma: 319