Urs nin acilimi nedir?

Urs nin acilimi nedir?

Urs nin açılımı nedir?

Üreteroskopi (URS) Nedir? Böbrekleri ve idrar torbasını birbirine bağlayan 4 mm iç çapına sahip silindir şeklindeki tüpe ”üreter” adı verilirken, üretere endoskopik (kapalı yöntemle) olarak girme işlemi ise üreteroskopi (URS) olarak tanımlanmaktadır.

Rırs ne demek?

Üriner sistem taş hastalığı böbrek, üreter, mesane ve üretra taşlarını kapsayan bir terimdir. Üriner sistem taş hastalığı, oldukça sık görülen, insanların %2-3’ünü etkileyen, tedavi edilmediğinde ciddi problemlere yol açan bir sağlık sorunudur.

Flexible nasıl yapılır?

İnce bir kılavuz tel yerleştirilir ve üstünden access sheet adını verdiğimiz bir kılıf üretere yerleştirilir ve içinden flexible üreteroskop böbreğe ilerletilir. Taş kamerada görülür, ardından 230 mikron kalınlığında lazer teli flexible üreteroskopun içinden ilerletilerek taşa direk teması sağlanarak taş kırılır.

Urs nedir nasıl yapılır?

URS, genel olarak üreter olarak adlandırılan tüpte oluşan darlık, taş veya tümörlerin tanı ve tedavisi için uygulanmaktadır. Taş tedavisi gerektiği zaman cihazın içinden vücut içi taş kırma ve tutma aletleri geçirilmektedir. Darlık tedavisi söz konusu olduğunda genişletmeye yarayan balon ve aletler kullanılmaktadır.

PNL ne demek tıp?

Perkütan nefrolitotomi (PNL), kısaca ciltle böbrek arasın- da oluşturulan küçük bir delikten girerek buradaki taşların tedavi edilmesi olarak tarif edilebilir.

Flexible üreteroskopi nedir?

Flexible üreteroskopi, özellikle üreter ve böbrek taşlarının tedavisinde kullanılır. Esnek yapısı sayesinde idrar yollarının tüm detaylarının anlık görüntülerini alarak bir ekrana yansıtır.

Flexible Urs hangi hastanede var?

Böbrekte bulunan taş lazer ile toz haline getiriliyor. Flexible yöntemini 2003’ten bu yana hastalarına uyguladığını belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yencilek, dünyada ve Türkiye’de ilk kez bu kadar büyüklükte bir taşı Flexible yöntemiyle kırdıklarını söyledi.

Okunma: 376