Sui generis anlami ne demek?

Sui generis anlami ne demek?

Popüler Sui generis anlami ne demek?

İçindekiler

Sui generis anlamı ne demek?

Sui generis (Söyleyiş: /ˌsuːiˈgeneris/) yeni türetilmiş Latince bir deyiştir. Türkçede tam olarak, kendine özgü, nevi şahsına münhasır gibi sıfatlarla karşılanabilir. Kendine özgü özellikleri olan ve başka bir örneği olmayan nesne ya da olayları anlatmak için kullanılır.

Sui generis hangi ülkenin?

düzeltiyorum ve 1963-1974 yılları arasındaki kıbrıs cumhuriyeti sui generis için bir örnektir…

Sui Arapça ne demek?

Suikast,suiniyet,suistimal,suizan gibi kelimelerde karşımıza çıkan bir garip kelime işte. سوء Sui kelimesi Arapçada kötü,fena anlamına geliyor.Türkçe’de de Arapça bazı kelimelerle birlikte kullanılıp birleşik kelimeler yapıyor.

Sui generis bir sözleşme nedir?

Kendine özgü (sui generis) yapısı olan sözleşmeler ise, kanunda düzenlenmiş tipik ve isimli sözleşmelere ait olmayan unsurların bir araya getirilmesinden doğan sözleşmelerdir. taşıma, bakım, geceleme gibi birbirinden ayrı bir çok hizmet bir arada toplanmıştır.

SÛI ne demek?

Istimal ne demek?

Istimal kelimesi Türkçe’de “işe koşma, işletme, kullanma” anlamına gelir. Arapça ˁml kökünden gelen istiˁmāl إستعمال z “işe koşma, işletme, kullanma” sözcüğünden alıntıdır.

Kendine özgü sözleşmeler nelerdir?

Türkiye uluslararası örgütlerden hangisine üye değildir?

Sosyal

Kuruluş Üyelik durumu Üye olduğu tarih Avrupa Birliği (AB, EU) Aday Ülke Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT, OSCE) Kurucu üye 25 Haziran 1973 Avrupa Konseyi (COE) Kurucu üye 9 Ağustos 1949 Birleşmiş Milletler (BM, UN) Kurucu üye 24 Ekim 1945

SÜI ne demek tıp?

Stres idrar kaçırma (SUI) aşağıdaki aktiviteler sırasında idrar kaçırma durumudur; Öksürme, hapşırma veya gülme.

Esbap ne anlama gelir?

Esbab denildiği zaman bir şeye sebep olmak anlamı ortaya çıkmaktadır. Esbab kelimesinin Türk dil kurumunda sahip olduğu anlam ise bir şeye sebep olanlar ve bir şeye vasıta olanlar anlamını taşımaktadır.

Mahud ne demek?

(ﻣﻌﻬﻮﺩﻩ) i. (Ar. ma’hūd “bilinen”den ma’hūde) Kötü olarak tanınan kadın, kötü kadın.

Okunma: 375