Sirket ana sozlesmesinde bulunabilecek ihtiyari hususlar nelerdir

Sirket ana sozlesmesinde bulunabilecek ihtiyari hususlar nelerdir

Cankurtaranlar Sirket ana sozlesmesinde bulunabilecek ihtiyari hususlar nelerdir?

İçindekiler

Şirket ana sözleşmesinde bulunabilecek ihtiyari hususlar nelerdir?

Bunlar sırasıyla;

Şirketin ticaret unvanı ve merkezinin bulunacağı yer. Esaslı noktaları belirtilmiş ve tanımlanmış bir şekilde şirketin işletme konusu. Şirketin sermayesi ile her payın itibarı değeri, bunların ödenmesinin şekil ve şartları

Toplu iş sözleşmesinde anlaşma olmazsa ne olur?

Anlaşmaya varılamazsa, taraflardan birinin başvurusu üzerine, yapılacak ilk toplantının yeri, günü ve saati görevli makamca derhâl belirlenir ve taraflara bildirilir. Toplu görüşmenin süresi, ilk toplantı tarihinden itibaren altmış gündür.

İşletme sözleşmesi nedir?

Sözlü veya yazılı olarak yapılan icap ve kabul irade bildirimlerinin birbirlerine uygun bir biçimde birleştirilmesiyle hazırlanan ve taraflarca imzalanan belge.

Esas sözleşme nedir?

Şirket ana sözleşmesi yeni TTK’daki ifade biçimiyle esas sözleşme, en net ifadesiyle kurulan ortaklığın anayasası olarak belirtilmektedir. Diğer bir deyişle şirket esas sözleşmesi kuruluş aşamasında ortaklarca imzalanan şirketin kuruluşunun resmi bir ifadesi anlamına gelen belgedir.

Toplu iş sözleşmesi zorunlu mu?

Grup Toplu İş Sözleşmesi İşveren ya bir işveren sendikasına üyedir ve bütün müzakere hakkını sendikasına devretmiştir ya da üye değildir ve kendi müzakerelerini kendisi bağımsız olarak yönetir. Gerekli şartlar sağlandığı zaman grup toplu iş sözleşmesi yapmak zorunlu değildir ancak bunun önünde bir engel de yoktur.

Toplu iş sözleşmesi bitince ne olur?

Toplu iş sözleşmesi süresinin bitmesinden önceki 120 gün içinde, yeni sözleşme için yetki başvurusunda bulunulabilir. Ancak, yapılacak toplu iş sözleşmesi önceki sözleşme sona ermedikçe yürürlüğe giremez.

İşletme hakkı ne demek?

Ayrıca işletme hakkı devri şöyle tanımlanıyor: “Kuruluşların bütün olarak veya aktiflerindeki mal ve hizmet üretim birimleri ile madenlerin, mülkiyet hakkı saklı kalmak kaydıyla bedel karşılığında, belli süre ile işletilmesi hakkının verilmesi.”

Okunma: 378