Sigaya ne demek?

Sigaya ne demek?

İçindekiler

Sigaya ne demek?

Sigaya çekmek en genel anlamı ile sorgulamak demektir. Bir kimseye üst üste sorular sormak onu sorguya çekmek sigaya çekmek olarak biliniyor. Ayrıca hemen hemen her alanda kullanılan bu ifade bir kimseyi soru yağmuruna tutmak anlamına da gelmektedir.

Dikkatinizi çekerim ne demek?

Dikkat Çekmek Deyiminin Anlamı (TDK) Aynı zamanda ortaya atılan bir konunun diğer konuları gölgede bırakması şeklinde de anlamlandırılıyor.

Restimi çektim ne demek?

a. 1. Pokerde, bir oyuncunun önündeki paranın tümü. 2. Karşı çıkış.

Yokluğunu çekmek ne demek?

Bir amaçla ortadan kaldırmak. Hlk.

Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir ne demek?

Bu soruya söz büyüklerinin cevabı şöyledir: Yunus”un şiirlerini ateşe, suya ve insanlara pay eden Molla Kasım”ın adının Mehmet değil de Kasım olması, onun ”kassam”lık yani taksimat görevinin, yani ”adalet”inin delilidir.

Arapça siga ne demek?

siga / sîga Gr: Fiilin tasrifinden (çekiminden) meydana gelen çeşitli şekillerden her biri. Kip.

Ilgini çekmek ne demek?

Ilgiyi, dikkati üzerine toplamak. Çevresinde ilgiyi, dikkati ve merakı üzerine toplamak, alaka çekmek, alaka toplamak veya alaka uyandırmak: “Öyle bir renk olmalı ki hemen karşıdan hem ilgi uyandırmalı hem de insan etkilenmeli.” -M. İzgü.

Düşünmek aklından geçmek ne demek?

Aklından geçirmek deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir şeyi yapmayı düşünmek, tasarlamak. Bir şeyi yapmayı içinden geçirmek, tasarlamak, düşünmek, içinden geçirmek.

Reste rest ne demek?

Rest kelimesi Fransızca reste kelimesinden türetilerek günümüzdeki rest halini almıştır. Rest Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Rest kelimesi anlam olarak herhangi bir şeye ya da kişiye karşı yapılan karşı çıkma durumu olarak belirtilmektedir.

Varlık içinde yokluk çekmek ne demek?

oz anlamda, kisinin sahip olduklarinin degerini bilememesi ve bu mevcut olanlarla neler yaratabileceginin farkina varamamasi. kimsenin sahip olmadığı şey. var olana erişecek gücün olmaması durumu.

Siga ne demek Yunus Emre?

Türkçede “sigaya çekmek” deyimiyle yerleşmiş. ‘Sorguya çekmek, susturmak, sessizliğini sağlamak’ diye anlaşılıyor. “Derviş Yunus bu sözü/ Eğri büğrü söyleme/ Seni sigaya çeker/ Bir Molla Kāsım gelir” (Yunus Emre).

Siga ne demek TDK?

Bu kelimenin TDK sözlük anlamı sorgulamak demektir. Birine sürekli sorular sormak onu sigaya çekmek anlamını taşımaktadır. Sigaya çekmek bir diğer anlam olarak soru yağmuruna tutmaktır.

Siga nedir Osmanlıca?

Okunma: 380