Popüler 9 sayisinin toplama islemine gore tersi nedir?
İçindekiler
9 sayısının toplama işlemine göre tersi nedir?
Konun anlaşılır olması adına örnek verilmesi gerekirse; 9 sayısının toplama işlemine göre tersi, -9 olarak bilinmektedir. Buna göre -9 ile +9 sayılarının toplamına bakıldığında 0 sonucu elde edilir. 0 sayısı elde edilmiş durumda olan iki rakamın toplamı, bir sayının toplama işlemine göre tersini ifade etmektedir.
Çarpma işlemine göre tersi ne demek örnek?
“Bir sayıyı hangi sayı ile çarparsak sonucu 1 olarak çıkar?” sorusunun yanıtı o sayının çarpma işlemine göre tersini vermektedir. Çarpma işlemine göre ters eleman: Çarpım sonuçları 1 olan iki rasyonel sayı çarpma işlemine göre birbirinin tersi olma özelliği barındırmaktadır.
Bir sayının toplama işlemine göre tersi nasıl bulunur?
Bir Sayının Toplamaya Göre Tersi Nasıl Bulunur? Bir sayının toplama işlemine göre tersini bulmak için sayının işaretini değiştiririz. +9’un toplama işlemine göre tersi –9’dur çünkü bu iki sayının toplamı 0’dır. –3’ün toplamaya göre tersi +3’tür.
Rasyonel sayılarda toplama işleminin etkisiz elemanı nedir?
Rasyonel sayılarda toplama işleminin etkisiz elemanı 0’dır. Bir rasyonel sayıyı sıfır ile toplarsak sonuç yine aynı rasyonel sayı olur. Toplamları 0 olan iki rasyonel sayı toplama işlemine göre birbirinin tersidir.
2 nin çarpma işlemine göre tersi nedir?
‘Çarpımları 1 olan iki rasyonel sayının birbirine göre tersine, çarpma işlemine göre tersi’ denir. Böylece iki rasyonel sayı üzerinden yapılan işlem sonucunda, daima sonuç 1 çıkar.
3 ün toplamaya göre tersi nedir?
Bir sayının toplama işlemine göre tersini bulmak için sayının işaretini değiştiririz. +9’un toplama işlemine göre tersi –9’dur çünkü bu iki sayının toplamı 0’dır. –3’ün toplamaya göre tersi +3’tür.
En büyük negatif tam sayının toplama işlemine göre tersi nedir?
Pozitif ve negatif sayıların toplama işlemine göre tersinin alınması, sayıların negatifse pozitif pozitif ise negatif olması anlamına gelir. Her bir sayının toplama işlemine göre tersi alındığında, sayıların toplamı her zaman sıfırdır.
Okunma: 384