Sayfa numaralandirma nasil yapilir?

Sayfa numaralandirma nasil yapilir?

İçindekiler

Sayfa numaralandırma nasıl yapılır?

Ekle sekmesinde, Sayfa Numarası simgesine tıklayın ve ardından Sayfa Numarası’na tıklayın….seçeneğini kullanmayı deneyin.

Ekle > Sayfa Numarası’nı seçin ve sonra istediğiniz konumu ve stili belirleyin. Sayfa numarasının ilk sayfada görünmesini istemiyorsanız İlk Sayfada Farklı seçeneğini belirleyin. Word 2010 yatay sayfa nasıl yapılır?

Yönlendirmesini değiştirmek istediğiniz sayfaları veya paragrafları seçin. Sayfa düzeni > Sayfa Yapısı iletişim kutusu başlatıcısı. Sayfa Yapısı kutusunda, Yönlendirme altında, Dikey veya Yatay’ı tıklatın. Uygula kutusunu tıklatın ve Seçili Metin’etıklayın.

Sayfa yapısı nasıl değiştirilir?

Sayfa kenar boşluklarını değiştirme veya ayarlama

Sayfa Düzeni sekmesinin Sayfa Yapısı grubunda Kenar Boşlukları’nı tıklatın. İstediğiniz kenar boşluğu türüne tıklayın. En yaygın kullanılan kenar boşluğu genişliği için Normal’e tıklayın. Kendi özel kenar boşluğu ayarlarınızı da belirleyebilirsiniz. Word sayfalarını yönlendirmek için yatay ya da dikey biçimde hangi sekmeye ulaşım sağlanmalıdır?

Üst sekmede bulunan sayfa düzeni sekmesinde girilmelidir. Bu sekme her türlü Microsoft Office Word’de versiyonlarında yer almaktadır. Sayfa düzeni sekmesinde yatay dikey kısmı herkesin karşısına çıkar.

Wordde yatay yazı nasıl yazılır?

Yatay sayfada görmek istediğiniz içeriği seçin. Düzen öğesine gidin ve Sayfa Yapısı iletişim kutucuğunu açın. Şuna Uygula kutucuğunda Yatay seçeneğini ve Seçili metin seçeneğini belirleyin.

Sayfayı yatay hale getirmek için ne yaparız?

Sayfa yönlendirmesini yatay veya dikey olarak değiştirme

Yatay sayfada görmek istediğiniz içeriği seçin. Düzen öğesine gidin ve Sayfa Yapısı iletişim kutucuğunu açın. Şuna Uygula kutucuğunda Yatay seçeneğini ve Seçili metin seçeneğini belirleyin. Word’de sayfa yerleri nasıl değiştirilir?

Sayfayı taşımak için sağ tıklayın

Sayfa sıraıcıda, taşımak istediğiniz sayfa numarasına sağ tıklayın ve sonra kısayol menüsünde Sayfayı Taşı’ya tıklayın. Sayfayı Taşı iletişim kutusunda istediğiniz seçenekleri belirleyin ve Tamam’a tıklayın. Tez yazarken satır aralığı nasıl ayarlanır?

Tezin ana metni 1,5 aralıkla yazılmalıdır. Örneğin 12 punto karekterler kullanılıyorsa, normal satır aralığı 18 punto seçilmelidir. Şekil alt yazıları, tablo açıklamaları, alıntılar, dipnotlar ve kaynak dizininde satırlar arasında 1 tam aralık kullanılmalıdır.

Okunma: 382