redüksiyon dişlisi Nedir ?

redüksiyon dişlisi Nedir ?

özet

giriş hızını daha düşük çıkış hızına düşüren dişli

genel bakış

Bir azaltma diski , dönüş hızını değiştirmek için mekanik bir cihazdır. Bir planet redüksiyon diski , dişli çarklar yerine bir episiklik düzenlemede bilyeli rulmanlar kullanan küçük ölçekli bir versiyondur.
Azaltma sürücüleri, bir milin dönüşü başına tork miktarını arttırmak için her tür motorda kullanılır: herhangi bir aracın vites kutusu, bir redüksiyon tahrikinin her zamanki bir örneğidir. Yaygın ev kullanımları çamaşır makineleri, yiyecek karıştırıcılar ve pencere sarıcılar. Azaltma sürücüleri ayrıca bir giriş milinin dönüş hızını uygun bir çıkış hızına düşürmek için kullanılır. İndirgeme sürücüleri dişli çark tasarımı veya kayış tahrikli olabilir.
Gezegen indirgeme tahrikleri tipik olarak, değişken kondansatörün şaftı ve herhangi bir telsizin ayar düğmesi arasına yerleştirilir, böylece ayar düğmesinin topuzun yumuşak hareketleri ile ince ayarlanmasına izin verilir. Bu durumda, seyrüsefer sürücüler, ayarlamayı kolaylaştıran "geri tepme" yi önlemek için kullanılır. Eğer kondansatör tahriki boşalmışsa, biri bir istasyona ayar yapmaya çalıştığında, ayar düğmesi gevşeyecektir ve küçük ayarlamalar yapmak zor olacaktır. Dişli tahrikler, ayrık dişliler ve yay gerginliği kullanılarak herhangi bir geri tepme olmayacak şekilde yapılabilir, ancak şaft yataklarının çok hassas olması gerekir. Dönme hızını azaltmak için iletim cihazı . Tek kademeli veya çok kademeli olarak kullanılan dişli transmisyon , düz dişli veya sonsuz dişli , vb. Ayrıca, bir planet dişli tertibatını veya benzerini kullanan karmaşık olanlar da vardır. → İletim

Okunma: 343