Rasputin Nedir ?

Rasputin Nedir ?

özet

II. Nicholas mahkemesinde dinî danışman olan Sibirya köylü keşiş, haysiyetinin monarşiyi zayıflatacağından korkan Rus soyluları tarafından öldürüldü (1872-1916).

genel bakış

Grigori Yefimovich Rasputin (/ ræˈspjuːtɪn /; Rusça: Григо́рий Ефи́мович Распу́тин [ɡrʲɪˈɡorʲɪj jɪˈfʲiməvʲɪtɕ rɐˈsputʲɪn]; 21 Ocak [OS 9 Ocak] 1869 - 30 Aralık [OS 17 Aralık] 1916), Rusya'nın son hükümdarı Çar Nicholas II'nin ailesiyle arkadaş olan ve geç imparatorlukta önemli bir etki kazanan Rus mistik ve kendinden ilan edilen kutsal bir adamdı. Rusya.
Sibirya köyü Pokrovskoye'de bir köylü ailesinden doğmuş olan Rasputin, 1897'de bir manastıra giderken bir dini dönüşüm deneyimine sahipti. Bir keşiş ya da bir "strannik" (gezgin ya da hacı) olarak nitelendirilmişti. Rus Ortodoks Kilisesi'nde resmi görevde bulunmadı. Petersburg'a, 1903'te ya da 1904-5'in kışında seyahat ettikten sonra Rasputin, bazı kilise ve sosyal liderleri büyüledi. Bir toplum figürü oldu ve 1905 Kasımında Çar'la tanıştı.
1906'nın sonlarında, Rasputin, Çar'ın ve eşi Alexandra'nın oğlu Alexei'nin hemofili hastalığına uğrayan ve yalnızca tek mirasçı (Tsarevitch) için bir şifacı olarak hareket etmeye başladı. Mahkemede, bazı Rusların mistik, vizyoner ve peygamber olarak gördüğü ve diğerlerinin dindar bir şarlatan olarak gördüğü bölücü bir figürdü. Rasputin'in iktidarının yüksek noktası, Nicholas II'nin, St Petersburg'u Birinci Dünya Savaşı ile savaşan Rus ordularına nezaret etmesi ve hem Alexandra hem de Rasputin'in etkisini arttırmasıydı. Ancak, savaştaki Rus yenilgileri artarken, hem Rasputin hem de Alexandra giderek popüler olmadı. Rasputin, 30 Aralık sabahın erken saatlerinde, 1916'da, Alexandra ve Çar'a olan etkisine karşı çıkan bir grup muhafazakar soylu tarafından öldürüldü.
Bazı yazarlar, Rasputin'in çarlık hükümetini itibarsızlaştırmaya yardım ettiğini ve böylece Rus Devrimini ve Romanov hanedanının çöküşünü hızlandırmaya yardımcı olduğunu ileri sürdü. Ancak Rasputin'in yaşamı ve nüfuzu hakkında çok az şey vardır, ancak hesaplar genellikle duruşma, dedikodu ve efsaneye dayanmaktadır. Rus din adamı. Emperyal dönemin sonunda mahkemeye girdi ve prensin hemofili dua ile tedavi edilen İmparatoriçe Alexandra'nın güvenini kazandı. Birinci Dünya Savaşı sırasında, imparator Nicolai II de devlet işlerine suikast düzenlemek için taşındı, büyük soylular ve durum hakkında endişe sağ kanat politikacılar tarafından öldürüldü. Özel hayat, sınır dışı edilme nedeniyle çeşitli söylentiler üretti, o bir canavar olarak adlandırıldı.

Okunma: 343