Otel odasi kartli sistem nasil kullanilir

Otel odasi kartli sistem nasil kullanilir

Yönergeler Otel odasi kartli sistem nasil kullanilir?

İçindekiler

Otel odası kartlı sistem nasıl kullanılır?

Konaklamak için bir müşteri geldiğinde kart kodlayıcının üzerine sisteme ait kartlardan biri konularak yazılım üzerinden herhangi bir oda çift tıklanır ve kalınacak gün sayısı girilir. Böylelikle anahtar kartınız hazırlanmış olur, müşteriniz bu kartla odasına giderek belirttiği gün sayısınca odayı açabilir.

Otel kartları nasıl çalışır?

Manyetik şerit okunduğunda ve otel kapısı kart okuyucusu tarafından doğrulandıktan sonra kapı kilidi devreye girer. Genel bir kural olarak, hareket, manyetik okuyucudan kartı kaydırarak tamamlanır. RFID veya proximity kartları, kaydırma hareketini gerektirmez.

Otelde kapı nasıl kilitlenir?

Otel tipi kilit, halk dilinde topuzlu kilit, Amerikan kapı kilidi gibi isimlerle adlandırılmaktadır. Biz Anahtarcı firması olarak bu kilidin ismine otel tipi kilit diyoruz. Otel tipi kilit, standart çelik kapı kilitlerinin dışına çıkarak sadece içeride ki mandal da bulunan düğmesine basıldığında kilitleme sağlar.

Otellerde ışık nasıl açılır?

Genel aydınlatmaların kontrolü, hemen odanın girişinde bulunmalı, konuk odaya girdiği anda ışıkları açabilmelidir. Oda girişinden açılan ışık, yatağın yanındaki anahtar yardımıyla kapatılabilir olmalıdır. Bu sayede konuğun uykuya geçmeden önce ışıkları kapatmak için yerinden kalkmasına gerek kalmaz.

Otellerde odaya kart gönderimi ne demek?

Otel oda kartı, otel odalarında kullanılmakta olan kilitlerin açılması için kullanılmakta olan kartlardır. Bu kartlar ile otel kilitleri tetiklenebilir. Bu sistemlerde kullanılan otel oda kartı, Temic ya da mifare karttır. Bu kartların üzerine otelin logosu, otelin adı gibi tüm bilgilerin baskıları yapılabilmektedir.

Kart sistemi ne demek?

Kartlı geçiş sistemleri, basitçe, kişilere verdiğiniz bir kart ve bu kartı okuyarak kişinin/çalışanın/misafirin/aracın giriş, çıkış saatlerini kaydeden, ilgili kapı/bariyer/turnikenin açılmasını/kapanmasını sağlayan bir okuyucu sistemidir.

Kilitli olan oda kapısı nasıl açılır?

Eğer kilitliyken kapıyı çektiysen, bu tür kapıların kollarına güvenlik için yerleştirilmiş ufak deliği bul. Gözlük tornavidası, düzelttiğin bir ataç veya küçük bir bıçağı bu deliğe yerleştir. Yapabildiğin kadar ileriye dümdüz it. Daha sonra açılması için klik sesini duyana kadar bastırarak döndür.

Kartlı geçiş sistemi nasıl çalışır?

Kartların içinde manyetik bantlar bulunur, kart okuyucuya 5-10 santimetre yaklaştırıldığında ya da dokundurulduğunda kart, okuyucu ile etkileşim içine girer ve sistem onay verir ya da izinsiz biri kişi söz konusuysa girişe izin vermez.

Okunma: 343