Metalurji Bolumu mezunlari ne is yapar

Metalurji Bolumu mezunlari ne is yapar

Blog Metalurji Bolumu mezunlari ne is yapar? by Admin Eylül 29, 2020

İçindekiler

Metalurji Bölümü mezunları ne iş yapar?

Metalurji mühendisi; metallerin özelliklerini inceler, metal parçaları tasarlar ve üretimde yaşanabilecek problemlerin çözümüne destek olur. Madenlerdeki malzemelerin işlenmesinde rol aldıkları için madencilik endüstrisinde önemli bir rol oynar.

Metalurji hammaddesi nedir?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, hammadelerden başlayarak, metal, seramik ve polimer esaslı malzemelerin üretilmesini; üretilen malzemelerin özelliklerinin çeşitli sanayi dallarındaki ihtiyaçlara uygun hale getirilmesini konu alan bir mühendislik dalıdır.

2 yıllık Metalurji bölümü mezunu ne iş yapar?

Metalurji bölümü metal döküm sahalarında çalışma olanağı sağlar. Isıl işlem alanları yine metalurji bölümü mezunlarını istihdam eden yerlerdendir. Alüminyum döküm alanları ve çelik döküm alanlarında iş bulabilirler. Bakır ve bor döküm firmaları bünyesine dahil olabilirler.

Metalurji maaşı nedir?

2022 Malzeme Mühendisi Maaşları Malzeme Mühendisi maaşı ortalama olarak aylık 13500_TL’dir. En düşük Malzeme Mühendisi maaşı 8000_TL, En yüksek ise 19000_TL’dir.

Metalürji hangi madenler?

Altın, gümüş, demir, bakır ve alüminyum gibi metalleri faydalı duruma getirmek için farklı işleme yöntemleri kullanırlar. İnşaat mühendisliği, uçak üretimi, otomotiv mühendisliği ve savunma sanayii gibi mühendislik dallarında da iş bulma imkanına sahiptirler.

Metalürji sanayisi hangi madenler?

Teknolojik ve endüstriyel alanlarda kaliteli, yüksek verimli ve sürdürülebilir ürünlerin ortaya çıkmasında etkin rol oynayan bor, metalürji ve malzeme sektörüne önemli katkılar sunmaktadır. Bor, yüksek sıcaklıklarda düzgün, yapışkan, koruyucu ve çapaksız sıvı oluşturabilme özelliklerine sahiptir.

Metalurji bölümü kaç yıllık?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Okunma: 380