Ortaklik Komitesi toplantilarinda Turkiye tarafini kim temsil eder?

Ortaklik Komitesi toplantilarinda Turkiye tarafini kim temsil eder?

İçindekiler

Ortaklık Komitesi toplantılarında Türkiye tarafını kim temsil eder?

Ortaklık Komitesi teknisyenlerden oluşan bir organdır. Komitenin hazırladığı raporlar oylama yapılmaksızın doğrudan Ortaklık Konseyi’ne sunulur. Ortaklık Komitesi, bir taraftan üye devletler, Konsey ve Topluluk Komisyonu temsilcileri diğer taraftan ise Türk Hükümeti temsilcilerinden oluşur.

Danışma Komitesi kimlerden oluşur?

Danışma komitesi yönetim kuruluna bağlı olarak faaliyet gösterir. (2) Danışma komitesi en az üç üyeden oluşur. Üyelerden en az üçte ikisinin yurt içinde yerleşik olması zorunludur. Üyeler, banka yönetim kurulu tarafından görevlendirilir ve ilk genel kurulun onayına sunulur.

Ortaklık Konseyi kararı nedir?

Ortaklık Konseyi Türkiye-AB ilişkilerinin şekillenmesinde ve yönlendirilmesinde araçsal bir işleve sahiptir. Amacı, ortaklık anlaşmasının siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda uygulanmasıdır. Ortaklık Konseyi her yıl, Bakanlar düzeyinde iki kez toplanır. Konsey kararları oybirliğiyle verir.

Bölgeler Komitesi ne demek?

Bölgeler Komitesi, AB içindeki yerel ve bölgesel yönetimlerin temsilcilerinden oluşan danışma nitelikli bir komitedir. Avrupa bütünleşmesinin genel çıkarları çerçevesinde faaliyet gösteren Komite’nin halihazırda 329 üyesi bulunmaktadır.

AB’nin 3 ülkelerle gerçekleştirdiği ortaklık ilişkisi ilkeleri nelerdir?

AB’nin üçüncü ülkelerle ilişkileri çerçevesinde Akdeniz ülkeleriyle 1960’lara dayanan bir ilişkisi vardır. Bu ilişkinin ticari, siyasi ve mali yönü vardır. Kısaca AB kendi yakın bölgesinde olan fakat AB ile organik bağı olmayan ülkelerle ilişkilerine özel önem vermektedir.

Karma meclis ne demek?

Karma Parlamento Komisyonu (KPK), Ortaklık Konseyi tarafından, Avrupa Parlamentosu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında Ankara Anlaşması çerçevesinde geliştirilen işbirliği ve temasları kolaylaştırmak ve AB-Türkiye ilişkilerini siyasi yönden incelemek amacıyla kurulmuştur.

Ortaklık Konseyi nedir?

Ortaklık Konseyi, bir yandan Türk Hükümeti temsilcilerinden, öte yandan, AB Konseyi ile Komisyonu ve üye ülkelerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Karar alma yetkisine sahip olan Ortaklık Konseyi, Anlaşma’nın hedeflerini göz önünde bulundurarak ortak rejimin sonucunu belirli aralıklarla inceler.

Bölgeler Komitesi kaç kurul toplantısı yapar?

Bölgeler Komitesi, yerel ve bölgesel mercileri temsil eden 350 üyeden oluşmaktadır. Üyelerin görev süreleri dört yıldır. Komite, başkanını üyeler arasından iki yıllığına seçer. Başkan, genel kurul toplantılarına başkanlık eder ve komiteyi dış dünyada temsil eder.

Okunma: 344