Orman gulu agaci nedir?

Orman gulu agaci nedir?

İçindekiler

Orman gülü ağacı nedir?

Ormangülü, fundagiller (Ericaceae) familyasından Rhododendron cinsinin 800 kadar türünü içeren çiçekli bitkilerin ortak adı. Gösterişli çiçekleri nedeniyle bahçelerde ve saksıda yetiştirilir.

Orman gülü ağacı nerede yetişir?

Türkiye’de orman gülü genel olarak Kuzey Marmara’nın ormanlık ve yüksek alanlarında ve Karadeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Orman Gülü Ağacı Nasıl Yetiştirilir ve Budanır? Orman güllerinin kökleri uzun olabilmektedir. Bu nedenle de yaklaşık 30 – 40 cm derinliklere dikilmesi gerekmektedir.

Komar bitkisi nerede bulunur?

Himalaya Dağlan’nın yüksek kesimlerinde çok geniş alanlar kaplayan ormangülleri Kuzey Kutup Bölgesi’nden Kafkas Dağları’ na, Tibet, Çin, Japonya ve Kuzey Amerika’ ya kadar yayılmıştır. Türkiye’de de Karadeniz kıyısındaki ormanlık alanlarda yetişir.

Orman gülü nasıl yetişir?

Orman gülleri asitli ve rutubetli yapıya sahip olan topraklardan hoşlanır. Genel olarak nemli toprakları sevdiğini söyleyebiliriz. Drenaj bakımından yeterli topraklar tercih edilmelidir. Eğer toprak fazla tuzlu ise bitkinin yetişmesi pek mümkün değildir.

Orman gülü ağacı ne zaman çiçek açar?

Uzun, soğuk ve karanlık kış aylarından sonra bahar, doğaya yeni bir hayat getirir. Günler uzar, çiçekler açmaya başlar, ağaçlar ve çalılar yeniden filizlenir ve hayvan dünyası kış uykusundan uyanmaya başlar. İlkbahar 21 Mart’ta başlar.

Lazca Komar ne demek?

Anadolu’da kumara, Rize’de cazi gülü, Giresun’da ağu, Artvin’de yel ağacı, Lazca mşkeri adlarıyla da anılmaktadır.

Komar çiçeği zehirli mi?

Sarı komar çiçeğin de (Zifin) bulunan Grayonotoksin maddesi nedeniyle arılar tarafından alınan bu madde petek gözlerine konularak zehir bala karışmış olur fazla yenildiğinde zehirlenmelere yol açabilir.

Mor çiçekli orman gülü zehirli mi?

Bazı orman gülü çiçekleri zehirli olabilir. Fakat mor çiçekli olan orman güllerinden elde edilen bal birçok hastalık için şifa kaynağıdır.

Bitkiler hangi dönemden sonra çiçek açar?

Meyve ağaçlarında çiçek tomurcukları bir yıl önceki gelişme periyodunda oluşmaya başlamakta ve çiçeklerin açılması ertesi yılın ilkbahar gelişme periyodunda olmaktadır.

Okunma: 318