Okul yoneticilerinin gorev ve sorumluluklari nelerdir

Okul yoneticilerinin gorev ve sorumluluklari nelerdir

İçindekiler

Okul yöneticilerinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.

Okulun görev ve sorumlulukları nelerdir?

Bir okulda nasıl kurallar varsa o kurallara her öğrencinin uyması gerekmektedir. Derslerimizi zamanında yapmak, ders dinlemek, sessiz olmak, kavga etmemek, çevre ve kişisel temizliğe özen göstermek öğrencinin okuldaki görevleri arasında yer almaktadır.

Ortaokul Müdür Yardımcısı ne yapar?

Müdür yardımcıları, okulun her türlü eğitim-öğretim, yönetim, öğrenci, tahakkuk, ayniyat, yazışma, eğitici etkinlikler, yatılılık, bursluluk, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, halkla ilişkiler gibi işleriyle ilgili olarak okul müdürü tarafından verilen görevleri yaparlar.

Devlete karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?

Vatandaşlık görevi, devletin koymuş olduğu kanunlara uymak, seçme ve seçilme hakkı, askerlik yapmak, vergi vermektir. Bu görevler devletin koyduğu yazılı vatandaşlık görevleridir. Bu görevlerin yerine getirilmesi devletin ve toplumun bütünlüğü için önemlidir.

Okul müdürü yardımcısı ne iş yapar?

Müdür yardımcısı okulun her türlü eğitim, öğrenci, yönetim, yazışma, etkinlikler, bakım, koruma, düzen, temizlik gibi görevleri yerine getirmektedir. Bu görevlerin yapılmasında müdüre karşı sorumludur. Müdür yardımcısı gerektiğinde müdürün yerine geçebilmektedir.

Okul müdürü Müdür Yardımcılığına başvurabilir mi?

Evet başvurabilirsiniz. Geçmiş yıllarda Müdürlük yapmış olmak yeterli. MADDE 6 – (1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir: a) Müdür olarak görev yapmış olmak.

Müdür yardımcıları kaç saat okulda kalır?

Aynı bendin (7) numaralı alt bendinde sayılan müdür yardımcılarına haftada 19 saat olarak ödenmekte olan ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ek ders ücretleri ise haftada 19 saat olarak ödenmeye devam edilecek.

Okunma: 344