Nigde efsaneleri nelerdir?

Nigde efsaneleri nelerdir?

Popüler Nigde efsaneleri nelerdir? by Admin Temmuz 25, 2020 Niğde efsaneleri nelerdir?

Efsaneler

KESİKBAŞ TÜRBESİ Mevlana bir gün Hacı Bektaş Veli’den bir dede ister. GÜLBABA TÜRBESİ Murat Bağdat Seferi’ne giderken Niğde Güllüce Köyü yakınlarında ordusuyla konaklamıştır. NARLIGÖL. Acı gölün bulunduğu alanda bir şehir varmış. ALAEDDİN CAMİİ NİĞDE ELMA’SI. KEÇİ KALESİ

Efsanenin islevi nedir?

Halk kültürünün değerli kalıtlarından olan efsanelerin ayrıca, gelenek ve görenekleri korumak, insanlara ders vermek, konu aldıkları olaylara, kişilere ve yerlere saygınlık kazandırmak, insanların iyiye, güzele yönelmelerini sağlamak, yaşama umudunu ve sevincini artırmak gibi toplum yaşamında önemli işlevleri vardır.

Niğde neyi ile meşhur?

Niğde ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mazaklı Köftesi. Ayva Boranası Söğürme. Kaymak Tatlısı Niğde Tava. Pirinçli Elmas Dolması Niğde’nin ilk adı nedir?

Eski adı Nahita, Nakita ve Nekide olduğu ve 14. yüzyılda Nekide sözcüğünün Arap harfleriyle Nîkde olduğu düşünülen, yaklaşık 10.000 yıllık bir geçmişe sahip olan Niğde’nin tarihi ve turistik yerlerine bir göz atalım.

Niğde neyi meşhur meyve?

Niğde Darboğaz Kirazı: Ulukışla ilçesi Darboğaz kasabası ve çevresinde yetişen, yurt içinde tüketildiği gibi yurtdışına da ihraç edilen Darboğaz Kirazı, Napolyon kiraz olarak da bilinen 0900 Ziraat çeşidinden üretilen, meyveleri çok iri ve kaliteli, kalp şeklinde, uzun saplı, meyve kabuğu parlak kırmızı ve meyve eti …

Niğde’den ne hediye alınır?

Niğde balı ve pekmezi oldukça meşhurdur. Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan bal ve pekmezi yöresel ürünler satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Niğde elması kendine has tadı ve aroması ile oldukça lezzetlidir. Ülkemizde elma yetiştiriciliğinde ilk sıralarda yer alan Niğde özellikle misket elması ile öne çıkmaktadır.

Okunma: 344