Turk ehliyeti Amerikada hangi eyaletlerde gecerli?

Turk ehliyeti Amerikada hangi eyaletlerde gecerli?

İçindekiler

Türk ehliyeti Amerikada hangi eyaletlerde geçerli?

Geçerli Türk sürücü belgesi, ikametiniz New York Eyaleti’nde olmadığı müddetçe kullanılabilmekte olup, uluslararası sürücü belgesine ihtiyacınız yoktur.

Türkiye’den alınan ehliyet Amerikada geçerli mi?

Yeni tip uluslararası ehliyet pek çok ülkede kullanılabilirken Amerika Birleşik Devletleri yeni tip uluslararası ehliyetinizi sorunsuz kullanabileceğiniz ülkeler arasında değildir. Amerika’da her eyalet Amerika’da turist vizesiyle bulunan kişiler için kendi mevzuatlarına göre uygulamalarda bulunur.

New York Eyaleti’nde istendiğinde pasaportla ibraz edilmesi gereken ehliyetinizi 30 gün süreyle kullanabilirsiniz. Diğer yandan Delaware ve Pennsylvania Eyaletlerinde turist vizesi sahibi olarak ehliyetinizi en fazla 60 gün, Alaska Eyaleti’nde 90 gün süreyle kullanabilirsiniz.

Türk vatandaşı Almanya’da araba alabilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye’ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Turist vizesi ile araba alınır mı?

Bu yasal olarak size tanınmış bir haktır. Ülkede kaldığınız süre zarfından aracın resmi olarak satışını üzerinize alabilir ya da devredebilirsiniz. Bu durumda sizin uyruğunuz ya da ülkede sahip olduğunuz oturum dikkate alınmaz.

Türkiye’de alınan ehliyet Amerika’da geçerli mi?

ABD’de turist olarak bulunan veya henüz ikamet izni almamış vatandaşlarımızın ülkemiz sürücü belgeleri ABD makamlarınca kabul edilmekle birlikte, uygulamada her bir eyaletin kendi kuralları geçerlidir.

Almanyadan gelen araçları kimler kullanabilir?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

Turistler araba satın alabilir mi?

Türkiye’de araba satın almak için, bir yabancının önce geçerli bir oturma iznine sahip olması gerekir. Yabancıların yeni araç alırken talep ettikleri araç tescil işlemleri ve belgeler Türk vatandaşları ile aynıdır. Ancak yabancı uyruklular adına kayıtlı bir araca MA/MZ grubundan plaka verilir.

Çipli ehliyet yurtdışında geçerli mi?

Yeni, değişen çipli ehliyetlerimiz ile eski ehliyetlerimiz arasında yurt dışında geçerlilik bakımından bir fark bulunmamaktadır.

Okunma: 321