Metrik sistemde kullanilan onekler nelerdir?

Metrik sistemde kullanilan onekler nelerdir?

İçindekiler

Metrik sistemde kullanılan önekler nelerdir?

Metrik sistemde kullanılan önekler bir birimin çoklu veya alt bölümlerini belirlemeye yarar. En yaygın önekler şunları içerir: mega-, kilo-, centi-, milli- ve nano-. Tüm önekler, 10’luk bir gücü belirtir. Metrik sistem dünyanın çoğunluğu tarafından benimsendi ve her miktar için bir temel birim kullandı.

Metrik sistem; bir matematik terimidir.?

Metrik sistem; bir matematik terimidir. Metrik sistem 1795 yılında Fransızlar tarafından tanıtılan uzunluk için metre ve ağırlık için kilogram temel birimlerine dayalı (mètre des Archives ve kilogramme des Archives), uluslararası kabul görmüş ondalık tabanlı ölçüm sistemidir.

Ne kadar küçük bir metrik sistemi vardır?

Metrik sistem dünyanın çoğunluğu tarafından benimsendi ve her miktar için bir temel birim kullandı. Önekler çok büyük veya çok küçük sayılar için temel üniteye eklenir. Örneğin, 1,000 metre 1 kilometre olarak daha kolay temsil edilir.

Hangi boyutlar ve metrikler var?

Her boyutun ve metriğin bir kapsamı vardır: kullanıcı düzeyi, oturum düzeyi veya isabet düzeyi. Çoğu durumda, raporlarınızda yalnızca aynı kapsamı paylaşan boyut ve metrikleri birleştirmek mantıklıdır. Örneğin, oturum tabanlı bir metrik olduğundan Oturum sayısı yalnızca Kaynak ya da Şehir gibi oturum düzeyindeki boyutlarla birlikte kullanılabilir.

Peki, metrik ve metrik değerleri nelerdir?

Bu yöntemde ise metrik değeri, seçili boyutlarla birlikte ele alınır. Aşağıdaki şemada, bu iki hesaplama türü basit bir örnekle gösterilmiştir. Sol tarafta, kullanıcı verileri bir genel bakış metriği olarak hesaplanmaktayken, aynı veriler sağ tarafta Yeni Kullanıcı boyutu üzerinden hesaplanmaktadır.

Peki, metrik hesaplaması nasıl yapılır?

Metrik hesaplaması, belirli bir metrikle birden fazla boyutun grup halinde kullanılmasından da etkilenir. Hem önceden biçimlendirilmiş hem de özel raporlarda, birden çok boyutu bir arada kullanabilirsiniz.

Okunma: 345