Maki bitki ortusunu olusturan turler nelerdir?

Maki bitki ortusunu olusturan turler nelerdir?

Maki bitki örtüsünü oluşturan türler nelerdir?

Makiliklerde rastlanan pek çok ağaç türü arasında başlıca yabani zeytin, funda, katran ardıcı, keçiboynuzu, sakız ağacı, laden, böğürtlen, zakkum, sandal ağacı, Akdeniz defnesi, menengiç, mersin (bitki), koca yemiş (dağ çileği), kermes meşesi, pırnal meşesi sayılabilir.

Denizin bitki örtüsü nedir?

Maki Bitki Örtüsü Özellikleri Genellikle Akdeniz Kıyılarında görülse de diğer deniz kıyılarında da gözlemlenen Maki Bitki Örtüsü bodur ağaçlardan oluşan topluluklardır. Bu bitki örtüleri tahrip edilen ormanlar dolayısıyla ortaya çıkmıştır.

Akdeniz iklim kuşağı nedir?

Akdeniz iklimi, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen iklim türüdür. Yaz sıcaklığı güneş ışınlarının düşme açısına, kuraklık ise alçalıcı hava hareketlerine bağlıdır. En sıcak ay ortalaması 28-30 °C , en soğuk ay ortalaması 8-10 °C dir.

Maki de hangi hayvanlar yaşar?

Çeşitleri: Cüce maki, kedi maki, kibar maki, mongos makisi, sporcu maki en Ünlü türleridir. Makigiller familyasından, Madagaskar ve çevresindeki ormanlarda yaşayan, iri gözlü, uzun kuyruklu bazı memeli hayvanların genel adı. Maymunlar takımındandır. Gündüzleri ağaç dallarında dinlenir, gece faaliyet gösterir.

Orman bitki örtüsü nerelerde görülür?

Kızılçam ve Karaçam olarak ikiye ayrılan ormanlar dünyada en çok Güney Amerika bölgesinde görülür. Ekvador, Paraguay, Peru ve Şili, geniş yüz ölçümü bakımından oldukça geniş ormanlara sahiptir. Orman bakımından zengin olan diğer bölgeler Güneydoğu Asya ve Orta Afrika’dır.

İklim kuşakları nelerdir?

Kısacası iklim kuşakları eksen eğikliği olayına bağlı olarak meydana gelmektedir. Buna bağlı olarak dönence ile ekvator arasında yer alan tropikal kuşak, kutup dairesi ve dönence arasında kalan alanlara orta kuşak, kutup noktası ve dairesi arasında kalan kısma ise kutup kuşağı adı verilmektedir.

Garig türleri nelerdir?

Garig, Akdeniz ve Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde makilerin tahrip edildiği alanlarda görülen çok kısa boylu dikenli çalılardan oluşan bitki toplulukları. Lavanta, kekik, funda, yasemin, süpürge çalısı gibi türleri vardır.

Bozkır türleri nelerdir?

Bozkır bitki örtüsüne sahip illerimizde görülen ot türleri ise şunlardır:

Geven. Çoban Yastığı Üzerlik. Yavşan Otu. Gelincik. Sığır Kuyruğu. Koyun Yumağı Çayır Üçgülü

Bitki örtüsü nedir özellikleri türleri?

Bir yerde doğal olarak yetişen bitkilerin oluşturduğu topluluklara bitki örtüsü denir. Orman, bozkır, çayır, maki gibi. Herhangi bir bölgede, o bölgenin doğal koşullarına uygun olarak yetişen bitkiler topluluğu.

Okunma: 344