Konaklama isletmeciligi diplomasi ne ise yarar?

Konaklama isletmeciligi diplomasi ne ise yarar?

Trend olan Konaklama isletmeciligi diplomasi ne ise yarar?

Konaklama işletmeciliği diploması ne işe yarar?

Konaklama işletmeciliği bölümünden mezun olan öğrenciler ülkemizde turizm faaliyetlerinin çok yoğun olarak gerçekleşmesinden dolayı turistlere hizmetin konforunu ve işletmenin verimli olmasını sağlamak amacıyla her türlü konaklama alanında çalışır.

Turizm Otelcilik diploması ne işe yarar?

Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.

Turizm diploması ne ise yarar?

Turizm işletmeciliği bölümünün amacı seyahat, yiyecek-içecek, pazarlama, bürolar, kat hizmetleri gibi birçok alanda, üst düzey yetkililer ile diğer çalışanlar arasında köprü oluşturabilecek, mesleki hayatında aldığı görevleri çalıştığı yer için en iyi hale getirebilecek kişileri yetiştirmektir.

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği nedir?

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır.

Konaklama işletmeciliği bölümü mezunları ne iş yapar?

Konaklama İşletmeciliği, ağırlama endüstrisinin bir çalışma dalıdır. Turizm sektöründe hizmet vermekte olan büyükten küçüğe her türlü konaklama işletmelerinin usullere uygun, doğru ve verimli işletilmesini sağlayacak yetkin bireylerin yetişmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Turizm işletmeciliği okursam ne olurum?

Turizm işletmeciliği lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler; oteller, havaalanı, catering ve banket işletmeleri, yiyecek-içecek, pazarlama, organizasyon şirketleri ve benzeri bir çok alanda çalışma imkanı bulabilirler.

Turizm ve otel işletmeciliği mezunları nerelerde çalışabilir?

Kültür ve turizm bakanlığına bağlı olan kurum ve kuruluşlarda görev yaparlar. Ayrıca tüm oteller ve moteller, tatil köyleri, organizasyon şirketleri, seyahat şirketleri ve benzeri yerlerde görev alabilirler.

Turizm ve otel işletmeciliği 2 yıllık ne iş yapar maaşı?

Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı maaşı ortalama aylık 3.200 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 TL, En yüksek ise 4.500 – TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız, İŞKUR iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Okunma: 343