Ji'an Nedir

Ji'an Nedir

genel bakış

Ji'an (Çince: 吉安 ; pinyin: Jí'ān ), Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jiangxi eyaletinin merkezi bölgesinde yer alan ve Hünay vilayetini batıya doğru sınırlayan eyalet düzeyinde bir şehirdir. 25,219 km'lik (9,737 km²) bir alana sahip olup, 2010 nüfus sayımı itibariyle, 2 kentsel mahalleden inşa edilen ( veya metro ) alanda yaşayan 538.699 kişiden oluşan 4.810.339 nüfusu vardır. Ji'an , Luoxiao Dağları'nın yanında yer almaktadır. 罗霄山脉 ) Gan Nehri ile şehrin ortasında çalışan. Yerel lehçeler Gan Çin'in bir formunu içerir (Jicha alt grubu, 吉茶片 ) yanı sıra Hakka Çince.
Ji'an , orijinal isminin kısaltmasıdır Jítàimín'ān ( 吉泰民安 ). Ayrıca eskiden Luling olarak da bilinir. 廬陵 ) ve Jizhou ( 吉州 ).

Ji'an bölgesinde bir şehir, merkezi Jiangxi eyaleti, Çin. Nüfus 470.000 (2000). Güneybatıda da aynı adı taşıyan bir vilayet var. Jiangxi Eyaleti boyunca kuzey-güney yönünde uzanan Ganjiang Nehri'nin orta akıntısının sol kıyısında yer alan bu nehir, şu anda Jiangxi'nin güney kesiminde su taşımacılığı ve kamu yollarının merkezi ve malzeme dağıtım merkezi. Çin Cumhuriyeti döneminde, eyaletteki en zengin adam olan Bay Zhou gibi finans şirketlerinin varlığıyla da tanınıyordu. Han hanedanına ve Shosho ilçesine ait olan Roriyo vilayeti kuruldu ve Üç Krallık'tan Wu, 261'de (Yong'an 4) Loryo ilçesini kurdu ve onu hükümet ofisi olarak kullandı. Sui ve Tang'dan sonra, ilçe Jizhou olarak değiştirildi ve Ming ve Qing, Jizhou'ya terfi etti. Tang hanedanlığının ortasından sonraki gelişme ve entelektüellerin savaştan kaçınmak için Gangbuk'tan göç etmesi nedeniyle, Song hanedanlığında Ouyang Xiu, Zhou Zhou ve Wen Tianxiang gibi çok sayıda insan kaynağı üretildi ve başarılı başvuranların sayısı açık ara en büyüktü. Gan Nehri'nin kumsalında bulunan Jiangxi'deki Shirasagi Shoin, Ming hanedanlığındaki Yomei Shoin Wang Yangming ile ünlüdür. 1610'da (Wanli 38), Wang Yangming, Lu Ling'in valisi oldu ve 1619'da Shingo'nun devrilmesinin bayrağını kaldırdı. Ji'an Şehrinin kuzeydoğu kesiminde bulunan Jishui İlçesi, Taihi-san adında bir şarkı hanedanıdır. Jizhou eşya Üretim merkezi olarak bilinir.
Kaoru Umehara

Çin, Jiangxi Central Çubu, 【Kanji river Nehrin ortasındaki ticaret şehri. Yangtze Nehri Havzasını, ahşap yayılımı ile ünlü Yeongnam Eyaleti ile iletişim kurmak için iyi bilinen bir merkezdir. Yu Yang kursu, Bunratten kumaşları. 560.000 kişi (2014).

Okunma: 343