Jack Lesberg Kimdir

Jack Lesberg Kimdir

genel bakış

Jack Lesberg (14 Şubat 1920 - 17 Eylül 2005) bir caz basçısıydı.
Lesberg, birkaç uluslararası turneye çıktığı Louis Armstrong, Earl Hines, Jack Teagarden, Sarah Vaughan ve Benny Goodman gibi birçok ünlü caz müzisyeni ile sahne aldı. Ayrıca 1940'larda Leonard Bernstein'ın altındaki New York Senfonisi'nde sahne aldı.
Boston'lı olan Lesberg, 1942'de geceleri 492 kişinin yangında hayatını kaybettiği o şehrin Cocoanut Korusu'nda oynamaya talihsizlik yaşadı. Kaçışı, bas gitarist Charles Mingus tarafından Mingus'un Underdog'un altındaki otobiyografisinin yayınlanmamış bir bölümünde anıldı ; bu bölüm Mingus haraç albümü Weird Nightmare'deki rapçi Chuck D. tarafından okundu.
Lesberg, 1980'lerde turneye devam etti ve 1984'te Kaliforniya'daki Menlo Park'taki bir performansın ardından KCEA radyosu ile röportaj yaptı. Kasetli görüşme sırasında Jack, birlikte çalıştığı birçok grup ve sanatçıdan bahsetti ve bir müzisyen olarak kutsandığını hissettiğini belirtti.


1920.2.14-
Amerikan caz oyuncusu.
Boston, Massachusetts'te doğmuş.
1940'ta Boston’daki Magsy Spania Orkestrası ve ardından Mickey Albert Orkestrası’na katıldı. 50 yıl boyunca bir serbest yazar olun, çeşitli alanlarda yetenek gösterin ve '56 Louis Armstrong All Stars ile dünyayı dolaşın. '64 yıl Japonya'ya geliyor. 70'lerde Avustralya'ya göç etti. '85 Eddie Condon Reunion grubunun turu. Başyapıt "Japonya'da Eddie Condon All Stars" dır.

Okunma: 391