Iyot diyetinde kahvaltida ne yenir?

Iyot diyetinde kahvaltida ne yenir?

Nesne Iyot diyetinde kahvaltida ne yenir?

İyot diyetinde kahvaltıda ne yenir?

Evde hazırlanmış ticari olmayan undan yapılan ekmekler. Katkısız ve koruyucu madde içermeyen pirinç patlağı, buğday parçacıkları gibi kahvaltılıklar. Bulgur, arpa, yulaf, kara buğday. Yumurta içermeyen makarnalar ( tercihen evde iyotsuz tuz ile hazırlanmış erişte ve benzeri) Tuzsuz fındık, ceviz ve fındık yağı

Atom tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

Radyoiyod içtikten sonra nelere dikkat edilmelidir?

Hasta, radyoiyodu içtikten sonra 2 saat hiçbirşey yememeli ve içmemelidir. Bol miktarda su veya meyva suyu içilmelidir, sulu yiyecekler tercih edilmelidir. Tükrük bezinde radyoiyod birikmemesi için iki gün sakız veya limon dilimleri çiğnenmelidir.

Atom tedavisi saç döker mi?

Tedavide verilen radyoaktif iyot kapsülünün herhangi bir kötü tadı veya kokusu yoktur, hasta tedavi esnasında herhangi bir şey hissetmez. Diğer kemoterapi yöntemlerinde izlenen saç dökülmesi görülmez, mide-barsak sistemine bağlı oluşan yan etkilerin bu tedavide oluşması çok nadirdir.

Atom diyetinde neler yenir?

Taze kırmızı ve beyaz et ile tatlı su balıklarını dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Yumurta beyazı ve bitter çikolata yasaklı değildir. Süt içermeyen alkollü içecekler ve taze meyve suları, serbesttir. Fırın ve pasta ürünleri, sıklıkla iyotlu tuz ve süt ürünleri içermektedir.

Atom tedavisinin yan etkileri nelerdir?

Atom tedavisinin bazı yan etkileri olabilir. Nadiren de olsa geçici bir süre için boyunda ağrı veya hassasiyet gözlenebilir. Tükürük bezlerinde şişlik görülebilir. Mide rahatsızlığı olan kişilerde tedaviden sonraki erken dönemde mide bulantısı görülebilir.

Atom tedavisi doğurganlığı etkiler mi?

Uzmanlara göre halk arasında “atom” olarak bilinen ve tiroid kanseri hastaları için uygulanan radyoaktif iyot tedavisi, kısırlık ya da menopoz riski oluşturmuyor.

Tiroid ilacı kullananlar hamile kalabilir mi?

Tiroit ilacı kullanan hastalar ise tiroit kontrolü sağlandıktan sonra gönül rahatlığı ile gebe kalabilir. Gebelik döneminde tiroit hormonlarına ihtiyaç artar. Bu durumda ilaç kullanan hastaların doktoruna danışarak doz artırması gerekebilir.

Okunma: 318