Isletme ve iktisat arasindaki fark nedir?

Isletme ve iktisat arasindaki fark nedir?

Nesne Isletme ve iktisat arasindaki fark nedir? by Admin Ağustos 30, 2020

İçindekiler

İşletme ve iktisat arasındaki fark nedir?

İktisat, diğer adıyla ekonomi, adından da anlaşılacağı üzere finansal konularla ilgili bir bölümdür. Sayısal dersleri ağırlıklıdır, biraz işletme dersi de verilir iktisat öğrencilerine. Zaten İİBF’de her bölüm birbirinin dersini mutlaka görür. İşletme ise; bir işletmenin bütün fonksiyonlarını ele alır.

İktisat mezunları kolay iş bulabilir mi?

İktisat bölümü mezunları iş imkanları şu şekildedir; •İktisat bölümü mezunları bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadrolarında, gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı gibi meslek alanlarında çalışırlar. •TBMM’ de çalışma imkânı bulurlar. Denetmenlik ve Kontrolörlük alanlarında çalışabilme imkânı bulurlar.

İktisat bölümünü bitiren ne iş yapar?

Bankaların uzmanlık kadroları, bankaların gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı gibi müfettişlik kadroları, TBMM, Merkez Bankası uzmanlığı, kaymakamlık, İdari hakimlik, Sayıştay denetçiliği, denetmenlik ve kontrolörlük analarında iş bulma imkanına sahiptir.

İktisat mı daha iyi işletme mi?

İktisat, biraz daha teoriktir. Gerçekten işin bilim tarafında yer alır. Yönetebilme bilimi olarak adlandıracağımız işletme ise daha çok saha içinde çalışır, işin pratiği ile ilgilenir.

İktisat ve işletme aynı mı?

işletme muhasebe temeline dayalı olan şirket yönetim ve organizasyonu için gerekli bilgileri veren bir bölüm iken; iktisat geçmişte oluşturulan teorileri öğrettikten sonra güncel olaylardan finansal gelişmeleri yorumlayabilmeyi sağlayan bir bilimdir.

İktisat mezunu muhasebeci olabilir mi?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, siyasal bilimler, muhasebe, bankacılık, işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İşletme mi iktisat mı?

İktisat okumak için ne gerekli?

İktisat bölümü sayısal düşünme yeteneğine, planlama ve uygulama yeteneğine sahip olmayı gerektirir. İktisat okuyan bir öğrencinin fikirlerini başkalarına aktarabilmesi, ikna gücüne sahip olması, başkaları ile işbirliği halinde çalışabilmesi, ileri görüşlü ve yaratıcı olması, insanlarla iyi iletişim kurabilmesi gerekir.

İktisat mı daha zor işletme mi?

Olaya zorluk kolaylık bakımından bakarsak iktisat bölümünün işletmeye göre daha zor olduğunu söyleyebilirim. Ancak iktisat bölümünün de zorluğuna rağmen daha işletmeye göre daha zevkli olduğunu söyleyebilirim tabi ki bu hocalarınıza da bağlı.

İktisat mı zor işletme mi?

Okunma: 378

yodax