Guayaquil Nedir ?

Guayaquil Nedir ?

özet

Ekvador'un en büyük şehri

genel bakış

Guayaquil (telaffuz [ɡwaʝaˈkil]), resmen Santiago de Guayaquil (İngilizce: St. James of Guayaquil (telaffuz edilen [sanˈtjaɣo ðe ɣwaʝaˈkil]), Ekvator'daki en büyük ve en kalabalık şehir olup, büyükşehir bölgesinde yaklaşık 2 milyon insanın yanı sıra ülkenin ana limanıdır. Şehir Guayas eyaletinin başkenti ve isim kantonunun koltuğu.
Guayaquil, Guayaquil Körfezi'nde Pasifik Okyanusu'na akan Guayas Nehri'nin batı kıyısında yer almaktadır.

Guayas'ın başkenti Ekvador'un Pasifik kıyılarına bakan bir liman şehri. Nüfus 2,090,0039 (2003). Büyük bir şehir alanı, Guayas Nehri ağzının 56 km yukarısındaki batı kıyısına uzanır. Nehrin her iki kıyısında liman tesislerine sahiptir ve muz, kakao, kahve gibi başlıca ürünlerin sevkiyatının yanı sıra, ülkenin en büyük ithalat limanı olarak hareketli bir liman haline gelmiştir ve 1922'den bu yana sakinlerinin sayısı artmıştır. çalışan nüfusun yoğunluğuna. Başkent Kito'nun nüfusunu aşıyor. İklim sıcak ve nemli olmasına rağmen açık denizden akan Humboldt Akıntısından etkilenir ve Aralık'tan Nisan'a kadar olan yağışlı mevsim dışında hayatta kalmak kolaydır. Hideyo Noguchi sarı humma üzerine çalışmak için uğradı, ancak burası hala tifüs ve kolera gibi bulaşıcı hastalıkların görüldüğü sağlıksız bir alan. Şehir, 1537'de kuruldu ve sömürge döneminde Panama ile Lima arasında bir geçiş noktası olarak zenginleşti, ancak korsan saldırılarıyla yakıldı. Bağımsızlıktan bu yana, ticarete dayanan liberal iklim, başkent Quito'nun muhafazakar politikalarıyla yüzleşmeyi derinleştirdi ve aynı zamanda ülkenin radikal siyasi hareketi için bir cennet.
Junpei Juri

Güneybatı Ekvador, Pasifik kıyısında liman şehri. Ülkenin en büyük ticari ve sanayi şehridir, 1922'den bu yana başkent Quito'nun nüfusunu aşmaktadır. 1537'de inşa edilen şirket, Panama ve Lima için bir geçiş alanı olarak gelişmiştir. 1918'de, Hideyo Noguchi sarı humma incelemek için içeri girdi. 2,276,691 kişi (2010).

Okunma: 343