Genis bir yelpazede ne demek?

Genis bir yelpazede ne demek?

Blog Genis bir yelpazede ne demek? by Admin Eylül 15, 2020

İçindekiler

Geniş bir yelpazede ne demek?

at gözlügü takmamis insan olarak da tabir edilebilinir. kendisi bir is yapmadan önce; okuduklariyla, duyduklariyla, bildikleriyle yola cikarak, kendisini neyin bekledigini bilen kisi olup, düsünceli davranandir.

Yelpaze ne demek TDK?

Yelpaze kelimesi Türkçe’de “(kesik ve düzensiz şekilde) esmek, yelpazelenmek” anlamına gelir. Eski Türkçe yelpi- “(kesik ve düzensiz şekilde) esmek, yelpazelenmek” fiilinden +? sonekiyle türetilmiştir.

Yelpaze kimin eseri?

Refik Halit Karay, “Yelpaze saltanatı”, a.g.y., s. 292-297. 20. Cumhuriyet, 1 Kasım 1983.

Geri püskürtmek ne demek?

Hızla ve savurtarak çıkarmak. Fışkırtmak.

Yelpaze hangi dil?

yelpaze – Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe yelpize “yelpaze” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Orta Türkçe yelpi- veya yelpir- “yellenmek, üfürmek” fiilinden türetilmiştir.

Yelpazeyi çok açmak ne demek?

İşini gereğinden veya götürebileceğinden geniş tutmak.

Yelpaze neyi temsil eder?

Böylece bilgeliğin ifadesi olan ve hükümdarlık sembolleri arasında yer alan yelpaze, Zhou dönemi ile birlikte törensel bir sembol haline gelir. Aynı zamanda yelpazenin Li törenlerindeki müzik kültürüyle birleşmesi, günümüz yelpaze dansının ilk örneklerini de temsil eder.

Japon yelpazesine ne denir?

Bu yelpazere Japonca’da sensu deniyor.

Ürün yelpazesi ne demek?

ürün yelpazesi ne demek? Üretilen maddelerin, değişik ve yaygın çok çeşitlilik durumu.

Alüvyon nerede bulunur?

Alüvyonlar, geniş vadilerin birçoğunda tabanda geniş yer kaplar veya daha geniş yerlere yayılarak, alüvyon ovalarını teşkil ederler. Türkiye’de Büyük Menderes, Küçük Menderes, Gediz, Seyhan, Ceyhan ırmaklarının vadileri alüvyon ovalarıdır.

Alüvyal ovaları tarım amaçlı kullanılır mı?

Oluşan birçok ovaların tabanında da alüvyon topraklara rastlanır. Verimli tarım alanları da bu alüvyon topraklarla kaplıdır.

Okunma: 452