Popüler Genel anestezi sirasinda hipotermiye neden olan faktorler? by Admin Ekim 7, 2020
İçindekiler
Genel anestezi sırasında hipotermiye neden olan faktörler?Ameliyat olan hastalar ameliyathane ortamının ve kullanılan sıvıların soğukluğundan, bekleme sürelerinin uzunluğundan, vücut bütünlüğünün bozulması gibi durumlardan etkilenerek ameliyat öncesi, esnası ve sonrası dönemde hipotermiye girmektedirler.
Hipotermiyi önlemek için ne yapılır?Vücut sıcaklıkları ölçülmelidir. Vücut sıcaklığı 36°C ve üzerinde olan hastalara ısı kaybını önlemek için pasif yalıtım uygulanmalıdır. Vücut sıcaklığı 36°C’nin altında olan hastalar aktif olarak ısıtılmalıdırlar. Bunun için sıcak hava üflemeli sistemler uygun battaniyeler ile kullanılmalıdır.
Anestezi cihazı nasıl kullanılır?
Anestezi Cihazlarının İşleyişi Solunum devresi ile hastaya verilen gaz karışımı hasta tarafından kullanılarak hastanın ekspirasyonu ile atık gaz sistemine verilerek ortamdan uzaklaştırılır. Akciğerlerdeki gazın tekrar solunduğu sistemlerde hastanın çıkardığı karbondioksit bir absorban yardımıyla elimine edilir.
Ameliyathanede hastanın Hipotermiden korunması gerekir mi?Cerrahi hastası, cerrahi girişim öncesi, sırası ve sonrası dönemde istenmeyen hipotermi gelişimi açısından yüksek risk altındadır. Hipotermi sonrası termal dengenin tekrar sağlanması, yaklaşık 2-5 saat gerektirdiğinden, hipoterminin oluşmadan önlenmesi önemlidir.
Ameliyat sonrası hipotermi normal mi?Ameliyat sonrası dönemde; anestezik ilaçlar vücuttan uzaklaştırılıncaya kadar, merkezi sinir sistemi üzerindeki etkilerine bağlı olarak hipotermi devam etmektedir. kaybedilmesine neden olarak hipoterminin daha uzun sürmesine yol açabilmektedir.
Anestezi cihazları nasıl açılıyor?
4.1.1. Cihazın elektrik bağlantısı kontrol edilir. Anestezi cihazının fişi prize takılır. 4.1.2.Açma-kapama tuşuna basılarak cihaz açılır. 4.1.3.Anestezi cihazının inspirasyon ve ekspirasyon hortumları takılır.Atık gaz bağlantı hortumu açılır.
Modern anestezi cihazları nasıl olmalıdır?➢ Kompakt ve ergonomik olmalıdır. ➢ Hipoksik (oksijeni az) karıĢım vermemelidir. ➢ Aynı zamanda azot protoksit veya hava verebilmelidir. ➢ DüĢük akımla kullanılabilmelidir.
Ameliyat yeri neden sıcak olur?-Sıcak Kesi Yeri: Ameliyat sonrası enfeksiyonun bir diğer göstergesi ise kesi yerine dokunduğunuzda sıcaklık hissetmenizdir. Bu kesi yerinin enfeksiyon kaptığını ve vücudunuzun enfeksiyon ile savaştığını gösterir.
Cerrahi müdahale eden Çıkan hipotermiye giren hastanın vücut ısısı nasıl takviye edilir?
Çoğu hasta aktif ısıtmaya ihtiyaç duyar; çünkü ameliyat sırasındaki ısı kaybı çok yüksektir ve mevcut ısıyı koruyan bir yalıtım yeterli olmaz. Önemli olan, bir şekilde hastanın vücut ısısını koruyabilmektir. En yaygın ve görece ekonomik aktif ısıtma yöntemi, sıcak hava üfleyen bir sistem kullanmaktır.
Okunma: 378