Hakkimda tutuklama karari olup olmadigini nasil ogrenebilirim?

Hakkimda tutuklama karari olup olmadigini nasil ogrenebilirim?

Trend olan Hakkimda tutuklama karari olup olmadigini nasil ogrenebilirim? by Admin Temmuz 5, 2020 Hakkımda tutuklama kararı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Yakalama Kararı veya Emri Nasıl Öğrenilir? Mahkemede süren bir yargılama söz konusu ise, kişi hakkında yakalama kararı bulunup bulunmadığı, ilgili mahkeme dosyasının incelenmesiyle anlaşılabilir. Hakkında yakalama emri olanlar, mahkeme dosyasını avukatları aracılığıyla her zaman inceleyebilirler.

Yakalama kararı, e-devlette görünmez. Ancak, e-devlet şifresiyle girilen UYAP vatandaş portalında mahkeme dosyalarının içine girilerek yargılanan kişi hakkında yakalama kararı olup olmadığı görülebilir.

Yakalama kararından sonra ne olur?

Hâkim veya mahkeme tarafından verilen yakalama emri üzerine soruşturma veya kovuşturma evresinde yakalanan kişi, en geç yirmi dört saat içinde yetkili hâkim veya mahkeme önüne çıkarılamıyorsa, aynı süre içinde en yakın sulh ceza hâkimi önüne çıkarılır; serbest bırakılmadığı takdirde, yetkili hâkim veya mahkemeye en …

GBT mi nasıl öğrenirim?

Son zamanlarda vatandaşlar arasında sıklıkla kullanılan online resmi işlemler arasında yer alan e-Devlet Kapısı sistemi içinde de GBT sorgulaması yapılabilmektedir. Vatandaşlar kendi adli geçmişleri, genel kimlik bilgileri ve daha pek çok konudaki veri tabanını online platform üzerinden görüntüleyebilmektedir.

Müşteki sanık olarak mahkemeye gitmezse ne olur?

Müştekinin duruşmaya iştirak etmesi, olayın aydınlatılması için mecburi ise müşteki ne olursa olsun duruşmada dinlenmelidir. Davetiye gönderilmesine karşın mahkemeye katılmayan müşteki, polis tarafınca zorla mahkemeye getirilir. CMK 158/1-2 maddelerine gore müştekinin şikayetinden vazgeçmesi de mümkündür.

UYAP yakalama kararı sorgulama nasıl yapılır?

Vatandaş Portal Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan tüm vatandaşlarımız; Adli yargı, idari yargı ve icra birimlerindeki tarafı oldukları dosyaları Vatandaş Portalına (https://vatandas.uyap.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi aracılığıyla giriş yaparak takip …

Yakalama kararının infazı nedir?

(1) Hükümlü, hapis cezası veya güvenlik tedbirinin infazı için gönderilen çağrı kâğıdının tebliği üzerine on gün içinde gelmez, kaçar ya da kaçacağına dair şüphe uyandırırsa, Cumhuriyet savcısı yakalama emri çıkarır.

Okunma: 344