Ev satilinca kiraci cikmak zorunda mi?

Ev satilinca kiraci cikmak zorunda mi?

Trend olan Ev satilinca kiraci cikmak zorunda mi?

İçindekiler

Ev satılınca kiracı çıkmak zorunda mı?

6- Ev satılırsa kiracı evden çıkmak zorunda mı? Evde kiracı varken, taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi, kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir. Bu durumda satın alma tarihinden itibaren altıncı ayın sonuna kadar kiracı içeride kalmaya devam edebilir.

Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kanun gereğince yeni mülk sahibi, eğer kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa, tapu devri yapıldıktan sonra bir ay içinde kiracıya ihtarname göndermelidir. İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır.

Kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Ev Sahibi Evde Kiracı Varken Evi Satarsa Kiracının Hakları İmzalanan kira sözleşmesi korunur. Kiracı, evin yeni sahibi ile eski kontrat çerçevesinde ev sahibi, kiracı ilişkisini korumaya devam eder. Yeni ev sahibi ile tekrar kontrat yapılmasına ihtiyaç yoktur.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çikarilabilir mi?

Buna göre ilk olarak söylememiz gereken şey, belirli süreli kira sözleşmelerinde sürenin bitiminde sözleşmeyi sona erdirme hakkının “yalnızca kiracıda” olduğudur. Örneğin 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiraya veren kiracıyı süre bitti diyerek evden – işyerinden çıkarmak mümkün değildir.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

“Kira sözleşmesi bitiyor, kiracıyı rahat rahat çıkarırım” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kira sözleşmesi bitince kiracının otomatik olarak çıkması gibi bir durum yasal olarak mümkün değil. Ancak kiracı, yeni sözleşme olmadan çıkacağını bildirir ise tahliyesi mümkün.

Kiracı evden çıkarken kaç gün önceden haber vermeli?

Kiracı tahliye süresi, kiracının kira kontratının bitimine 15 gün kala evi boşaltacağını bildirmesi ile başlar. Kiracının gayrimenkul sahibine evi boşaltacağını belirttiği tarihe uyması gerekir.

Kiracı 1 yıl dolmadan evden çıkabilir mi?

Türk Borçlar Kanunu madde 325 düzenlemesine göre kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak mümkündür ancak burada kiracının hukuki sorumluluğu doğar.

Okunma: 344