Nazal yolla ilac almak ne demek?

Nazal yolla ilac almak ne demek?

İçindekiler

Nazal yolla ilaç almak ne demek?

Nazal, kelime anlamı olarak “burunsal, genizden, geniz yoluyla alınan” anlamına geliyor. Nazal kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Nazal kelimesi Fransızca kökenlidir.

Buruna ilaç uygulama nasıl yapılır?

İlacın damlalık puvarı sıkılır ve gerekli miktarda ilacın damlalığa gelmesi sağlanır. Burun ucu, başparmakla yukarı kaldırılır. İlacın damlalık puvarı hafifçe sıkılır. İlaç, sırası ile her iki burun deliğine tedavi planında belirtilen miktarda damlatılır.

Rektal yol ne anlama gelir?

Rektal yol ilacın mulozadan verilmesi anlamına gelmektedir. Bazı hastalıklara karşı daha hızlı müdahalede bulunulmak istendiğinde mukozadan verilen ilaçlar tercih edilmektedir. Çünkü mukozadan ilaç uygulama daha çabuk tesir etmektedir.

Buruna ilaç uygulamada bireyin başı hangi pozisyona getirilmelidir?

İlacın sinüslere etki etmesi isteniyorsa; posterior farenkse ulaşması için baş geriye doğru yatırılır. Frontal ve maksiller sinüslere ulaşması için baş geriye yatırılır, bir omuzun altına yastık yerleştirilir ve baş ilacın ulaşması istenen sinüsün bulunduğu tarafa doğru çevrilir.

İlaç uygulamasında hangi ilkelere dikkat edilmesi gerekir?

İlaç kullanımı yarıda kesilmemeli, hekime danışmadan doz değişikliğine gidilmemelidir. Doz atlamamaya ve ilacı hekimin önerdiği şekilde almaya özen gösterilmelidir. İlaç dışı gıda takviyesi, bitkisel ürün gibi tedaviye yönelik diğer ürünlerin bilinçsiz kullanımından kaçınılmalıdır.

LAROXYL migrene iyi gelir mi?

migren hastaları için genellikle 10 mg’lık dozla başlanan belli bir süre sonra bu doz 20 mg’a çıkan, düzenli olarak kullanıldığında uyku ve uyuşukluk gibi etkileri görülmeyen, migren ataklarının önlenmesi için kullanılan faydalı * ilaç.

Nazal kavite ne demek?

Burun boşluğu (nazal kavite veya nazal boşluk) yüzün ortasında burnun arkasında ve üstünde bulunan hava ile dolu, büyük bir boşluktur.

Kadınlarda rektal muayene nedir?

Rektal muayene hem erkekler için hem de kadınlar için anüs bölgesine yapılan bir testtir. Bu testte doktor kanser ve diğer sağlık sorunlarını teşhis etmek amacıyla alt rektum, pelvis noktalarını kontrol eder. Rektal muayeneye bu durumlarda uygulanabilir.

Okunma: 376