Ev sahibi kardesim oturacak diye kiraciyi cikarabilir mi

Ev sahibi kardesim oturacak diye kiraciyi cikarabilir mi

İçindekiler

Ev sahibi kardeşim oturacak diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, ev sahibi, kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa kiracısını çıkarabiliyor.

Kiracı ev sahibini tehdit ederse ne olur?

Kiracının ev sahibine hakaret etmesi, tehditte bulunması gibi fiillerin ispat edilmesi gerekmektedir. Ev sahibi bu verilen hakkı suistimal ederek kiracı beni tehdit etti diyerek kira sözleşmesini feshedemez. Fesih işlemi için ev sahibinin bu durumu ispat etmesi gerekmektedir.

Ev sahibi Tüfeden fazla zam yapabilir mi?

Ev sahiplerinin yasal olarak TÜFE oranı üzerinde artış yapma hakları bulunmamaktadır. 2022 yılı için kira artış oranı yüzde 19,60 olarak belirlenmiştir.

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

“Ev satılırsa ev sahibi, kiracıyı ne zaman çıkarabilir?” konusu da yasalarla belirlenmiştir. Ev satışından sonra ev sahibi, kiracıya ihtarname çekerek 6 ay içinde evden çıkmasını talep edebilir. Kiracının eve özensiz davranması ve komşularla iyi geçinmemesi durumunda ev sahibi, kiracının tahliyesini isteyebilir.

Eve zarar veren kiracı evden nasıl çıkarılır?

Ayrıca kiracıya ihtar çekmenin ya da süre tanımanın yararsız olduğu açıkça belli ise bu durumda da kiraya veren direkt olarak sözleşmeyi feshedebilir. Bu şekilde sözleşmeyi fesheden ev sahibi, tahliye davası açarak kiracının taşınmazdan çıkmasını sağlayabilir.

Ev sahibi en fazla ne kadar zam yapabilir 2022?

Bu, kira bedeline yıllık olarak yapılabilecek azamî artış oranını ifade eder. Kiracı ile kiraya veren arasındaki Mayıs 2021’de bir yıllığına kurulan sözleşmede kira bedeli bin lira ise, Mayıs 2022’de kira bedeli en çok bin 346 liraya yükseltilebilir.

Ev sahipleri ne kadar zam yapabilir 2022?

Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 25,98 oranında zam yapabilecek.

Okunma: 376