Epilasyon aleti Acitmamasi icin ne yapilmali

Epilasyon aleti Acitmamasi icin ne yapilmali

İçindekiler

Epilasyon aleti Acıtmaması için ne yapılmalı?

Epilatör kullanımı ne kadar acıtır? Acı oranı kişiden kişiye değişir. Ancak yaparken cildi germek, tüylerin çok uzun olmadığından emin olmak, eğer cihaz uygunsa duşta kullanmak acı ve tahrişi azaltacaktır.

Epilasyonun vücuda zararı var mı?

Çünkü lazer epilasyonda yapılan lazer atışları sadece cildin üst katmanlarına kadar gidecek şekilde tasarlanmıştır. Cilt altındaki dokulara veya organlara herhangi bir etkisi ve zararı bulunmamaktadır.

Epilasyon acısını ne azaltır?

İşlem yapılacak sahanın gerilerek epilasyon yapılması da daha az acı hissetmemizi sağlar. Uygulamadan bir saat önce topikal anestetik kremler ve ağrı kesiciler kullanılabilir. Epilasyon işleminden önce çok uzun tüyler varsa makas ile kesilerek kısaltılması acı hissini azaltır.

Epilatör kullanmadan önce ne yapılmalı?

Başka Silk-épil modellerini kullandığınızda önce bir banyo veya duş yapıp cildinizin epilasyon öncesinde tamamen kuru olmasını sağlamanız gerekir. – Banyoda: En iyi sonuçlar için epilasyona ılık suda yaklaşık 5 dakika rahatladıktan sonra başlayın. Bacağınızı ve epilatörü tamamen suyun altında tutun.

Epilasyon aleti ile tüyler ne zaman çıkar?

Epilasyon ile, 4 haftaya kadar süren pürüzsüz bir cilt elde edersiniz. Bunun nedeni, kökten tüy almanın, tıraş ve krem gibi yüzeysel yöntemlerle alıma nazaran tüyün büyümek için daha uzun süreye ihtiyaç duyduğu anlamına gelmesidir. Artı, tekrar büyüdüğünde, öncekinden daha yumuşak ve daha ince olur.

Epilasyon kanser yapar mı?

Lazer epilasyonunda kullanılan lazerler çok az miktarda radyasyon üretir. Bununla birlikte, bu radyasyonun zararlı olduğu düşünülmemektedir ve lazer epilasyon tedavisinin cilt kanserine neden olduğuna dair bir kanıt yoktur.

Epilasyonun yan etkileri nelerdir?

Lazer epilasyondan sonra ciltte eritem (ciltte kızarıklık), ödem ve kabarcıklar gözlemlenebilir. Bu etkiler kısa süre sonra (yaklaşık birkaç saat sonra) kendiliğinden geçer. Uygun olmayan dalga boyları ile ve/veya hatalı dozlarla yapılan lazer epilasyondan sonra ciltte yanık leke ve kalıcı iz oluşabilir.

Epilasyon çok acıtıyor ne yapmalıyım?

Eğer acı eşiğiniz çok düşükse bikini bölgesi gibi alanlar yerine daha az hassas bölgelere yaptırabilirsiniz. Uzmanınız uygulamadan önce ağrı hissini azaltacak kremler sürebilir. Sonrasında en az 2 gün güneşe çıkmayarak ya da güneşten koruyucu kremler kullanarak acı riskini azaltabilirsiniz.

Epilatör ne zaman yapılır?

Seans aralıkları vücut bölgesi için ortalama 6-8 hafta arası değişirken, yüz bölgesi için ortalama 4-6 hafta arasıdır. İlk bir kaç seanstan sonra bu süreler daha da uzayabilir. Bir sonraki seans için en uygun zaman, tüyün tekrar büyüyüp ten üzerinden fark edilebildiği zamandır.

Okunma: 344