Greeen Vardiman Black Kimdir

Greeen Vardiman Black Kimdir

genel bakış

GV Black olarak bilinen Greene Vardiman Black (1836-1915), Amerika Birleşik Devletleri'nde modern diş hekimliğinin kurucularından biri olarak bilinmektedir. Ayrıca operatif diş hekimliği babası olarak da bilinir. 3 Ağustos 1836'da Winchester, Illinois yakınlarında William ve Mary Black ile doğdu. Erken yaşamını bir çiftlikte geçirdi ve hızlı bir şekilde doğal dünyaya ilgi duymaya başladı. 17 yaşındayken, Black, kardeşi Dr. Thomas G. Black'in yardımıyla tıp çalışmalarına başladı. 1857'de, ona dişçilik uygulamalarını öğreten Dr. JC Speer ile tanıştı. Sendika izciliği yaptığı İç Savaştan sonra Illinois (1864) Jacksonville'e taşındı. Burada gelişen diş hekimliği alanında aktif bir kariyere ve araştırmaya başladı. 20 ay diş hekimliği eğitimi gördü (o zamanki gibi) ve ardından çıraklık eğitimi aldı. Iowa Üniversitesi Diş Bölümünde 1890'da Chicago'ya taşınmadan önce ders verdi.
Diş florozisi ve ideal kavite hazırlıkları da dahil olmak üzere dişçilikle ilgili birçok önemli konuyu araştırdı. Birçok buluşundan biri ayakla çalışan bir diş matkabıydı. Ayrıca dişleri dolgular için hazırlamak için uygun yöntemleri belirttiği diş hazırlık prensipleriyle de tanınır. Bu boşluk hazırlıkları, amalgam dolumunun gücünü ve tutulmasını en üst düzeye çıkarmak ve posa maruziyetini en aza indirmek için diş anatomisinin yanı sıra kırıkları en aza indirmek için mühendislik ve malzeme bilimlerinin prensiplerini kullandı. “Önleme için uzatma” ibaresi bugün hala dişhekimliği topluluğunda ünlüdür ve Black'in diş hekimlerinin gelecekte diş çürümesini önleyen çürükler ve çukurlara karşı önleyici bir önlem olarak çürümeyi sergileyenlere göre daha fazla oyuk ve çukur içermesi gerektiği fikrini temsil etmektedir. Her ne kadar bugün fikirler değişmiş ve minimal müdahaleye odaklanmıştır. Siyah, kavramlarını ve ideallerini 1896'da Operatif Diş Hekimliği El Kitabı adlı metninde yayınladı.
Ayrıca, halen kullanılmakta olan 'Black's Caries Lesions Sınıflandırması' düzenledi. O zamandan beri sınıflandırma sistemine sadece bir kategori daha eklendi.


1836-1915
Amerika Birleşik Devletleri'nde Diş Hekimliği.
Northwestern Üniversitesi'ndeki dişhekimliği bölümünün eski direktörü.
Illinois’de doğmuş.
21 yaşında diş hekimi ve açık dişhekimliği eğitimi olarak kendini öğretti. 1883'te Chicago Diş Okulu profesörüne ve 1897'de Northwestern Üniversitesi Diş Yönetmenine gitti. Laboratuar enstrümanlarının tasarımı, dolum için altın folyolar ve diş amalgam alaşımlarının geliştirilmesi gibi gelişmemiş alanların araştırılması ve geliştirilmesinin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri'nde önleme genişletme teorisini savunan büyük bir dişçi ve eğitimci olarak bilinir . Buna ek olarak, oğlu Arthur bir diş hekimi olarak bilinir.

Okunma: 369