Dogum bilgileri Hangi Bakanliga Bagli?

Dogum bilgileri Hangi Bakanliga Bagli?

Cankurtaranlar Dogum bilgileri Hangi Bakanliga Bagli?

İçindekiler

Doğum bilgileri Hangi Bakanlığa Bağlı?

T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) vatandaşların her konuda başvuru yapmalarını ve merak ettikleri konularda bilgi edinmelerini sağlıyor. Ancak CİMER’e son zamanlarda sadece “doğum saatini” öğrenmek için başvuru yapanların sayısı artmaya başladı.

E imzalı doğum raporu nedir?

e-Rapor Sistemi Nedir? Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir.

Bilinmeyen doğum saati nasıl bulunur?

Yukarıda belirttiğim gibi doğum saati bilinmiyorsa kişinin fiziksel özellikleri ve tavırlarında, mesleğinden vs yükseleni bir dereceye kadar tahmin edilebilir. Ayrıca rektifikasyon yani doğum saati doğrulama çalışmasıyla yaşamda geçmiş olayların tam tarihlerinden yararlanarak doğum saati hesaplanabilmektedir.

Rektifikasyon çalışması nasıl yapılır?

Rektifikasyon yani doğum saati hesaplama işlemi için harita sahibinin yaşadığı olayların net tarihlerini kullanırız. Bu tarihlerde gerçekleşen olayları ilerletilmiş teknikleri kullanarak yükselen derecesinde bir netlik sağlamaya çalışırız. Oldukça uzun ve detaylı bir işlem gerektirir.

Doğum raporu nereye teslim edilir?

· Doğan çocuğun nüfus müdürlüklerine kaydı yapıldıktan sonra çocuğun doğum belgesi T.C kimlik belgesi ve annenin T.C kimlik kartı ve annenin ikamet ettiği yer Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne götürülmelidir.

Doğum raporunu kim verir?

Doğum raporunuz, doğum yaptığınız hastane tarafından düzenlenecek ve tarafınıza verilecektir. Ayrıca e-nabız üzerinden de temin edilebilmektedir. Aile hekimleri tarafından hiçbir şekilde doğum raporu düzenlenmeyecektir.

Doğum saati hangi Bakanlıktan öğrenilir?

Doğum saatini öğrenmenizin ilk yolu anne babanıza veya akrabalarınıza doğum saatinizi sormaktır. Eğer doğum saatinizi ebeveynleriniz hatırlamıyor ise e-Devlet üzerinden doğum saatinizi öğrenebilirsiniz.

Rektifikasyon ücreti ne kadar?

Rektifikasyon çalışmasının ücreti 300 TL’dir. Eğer danışmanlık alıyorsanız indirimli olarak ücret 200’TL’dir. Kapsamlı doğum haritası analizi ve yorumlarını içerir. Aşk, iş, sağlık, kariyer, finans, ortaklık, ilişkiler gibi bir çok konu incelenir.

Okunma: 451