Bodrum Halikarnas Disko neden kapandi?

Bodrum Halikarnas Disko neden kapandi?

Nesne Bodrum Halikarnas Disko neden kapandi? by Admin Ağustos 22, 2020

İçindekiler

Bodrum Halikarnas Disko neden kapandı?

Bodrum’da, 38 yıl eğlence sektöründe hizmet verdikten sonra kapanan Halikarnas isimli eğlence merkezinin yıkım işlemi tamamlandı. Bodrum Kumbahçe Mahallesi’nde 1979’da açılan dünyaca ünlü “Halikarnas The Club” işletme ve mal sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 11 Mayıs 2017’de kapandı.

Halikarnas Disco kimin?

MUĞLA’nın Bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi’nde 1979 yılından bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko’nun sahibi Süleyman Demir bugün düzenlediği basın toplantısı ile diskoyu kapatma kararı aldığını açıkladı. Demir, ‘Halikarnas bugün bir dünya markasıdır.

Eski Halikarnas nerede?

Halikarnas (Yunanca: Αλικαρνασσός, Halikarnassos), Günümüzde Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan, Karya dönemine ait antik yerleşimdir.

Bodrum Halikarnas Disco ne zaman açıldı?

“Kulübü 1989 yılından beri işleten ve Bodrum’u dünyaya tanıtan Halikarnas’ın sahibi Süleyman Demir, sürpriz bir kararla kulübü kapattı. Neden? Bu yıl turizm kötü gidiyor. Eğer Halikarnas Disko devam etseydi yüzde yüz zarar ederdi ama kapatılma nedeni zarar endişesi değil.

Süleyman Demir ne iş yapıyor?

Süleyman Sami Demirel (1 Kasım 1924 – 17 Haziran 2015), 1993-2000 yılları arasında Türkiye’nin 9. cumhurbaşkanı olarak görev yapan Türk siyasetçi, mühendis ve devlet adamı.

Halikarnas ne zaman kapandı?

Bodrum Kumbahçe Mahallesi’nde 1979’da açılan dünyaca ünlü “Halikarnas The Club” işletme ve mal sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 11 Mayıs 2017’de kapandı.

Halikarnas nerenin eski adı?

Halikarnassos, Muğla’da yer alan Bodrum ilçesinin eski adıdır. Geleneksel olarak Troezen adında bir Dor tarafından kurulduğuna inanılır.

Halikarnas Balıkçısı neden sürgün edilmiş?

‘Memlekette isyan bulunduğu sırada, askeri isyana teşvik edici yazı yazmak’ tan suçlu bulundu. Mahkeme Başkanı Ali Çetinkaya tarafından idama mahkûm edilmek istendiyse de, Kılıç Ali Bey’in önerisiyle kalebentlikle Bodrum’a sürüldü. 3 yıllık sürgünlüğünün yarısını Bodrum’da tamamladı.

Süleyman Demirel mezarı nerede?

Çalca Tepe Süleyman Demirel Anıt MezarSüleyman Demirel / Defnedildiği yer

Halikarnassos hangi antik bölgede yer almaktadır?

Halikarnassos, Bodrum’un antik çağlardaki ismi. Dor Birliği’nin altı üyesinden biri olan Halikarnassos ve yöresinin yerli halkı Lelegler ve Karyalılar’dır.

Karya Kralı için eşi Kraliçe Artemis tarafından yaptırılan şey nedir?

Halikarnas Mozolesi, Kraliçe Artemisia tarafından Karya Kralı Mausolos için yaptırılmış bir anıt mezar ama ne mezar! Kendisi dünyanın yedi harikasından biri olma özelliğini taşıyor.

Okunma: 379