Dogrudan teminle mal alimi nasil yapilir?

Dogrudan teminle mal alimi nasil yapilir?

Popüler Dogrudan teminle mal alimi nasil yapilir?

İçindekiler

Doğrudan teminle mal alımı nasıl yapılır?

Doğrudan temin yöntemi, Kamu İhale Kanunu’nun, 22. maddesine göre ihtiyaçların ilan yapılmaksızın ve teminat alınmaksızın, Kanun’un öngördüğü parasal sınırı aşmadan, onay alınarak ve piyasa fiyat araştırması yapılarak gerçekleştirilen bir satın alma işlemidir.

Doğrudan Temin Onay Belgesi Nedir?

Yapılan bu tanıma göre onay belgesi: alım konusu işin nev’i, niteliği, varsa proje numarası, miktarı, gereken hallerde yaklaşık maliyeti, kullanılabilir ödeneği ve tertibi, alımda uygulanacak usulü, avans ve fiyat farkı verilecekse şartlarını gösteren ve harcama yetkilisinin imzasını taşıyan belgedir.

Doğrudan temin alımlarında marka belirtilebilir mi?

4734 sayılı Kanun’un 12’nci maddesi gereği teknik şartnamelerde belli bir marka, model, patent, menşei, kaynak veya ürün belirtilemez ve belirli bir marka veya modele yönelik özellik ve tanımlamalara yer verilemez.

Doğrudan temin alımları EKAP zorunlu mu?

Dolayısıyla, idarelerin doğrudan temin usulü ile yapacakları alımları EKAP’a kaydetmeleri gerekmekte olup, bu usulle yapılan alımlar en geç alımın yapıldığı ayın onuncu gününe kadar EKAP’a kaydedilmesi gerekir.

Yıllara sari mal alım ihalesi yapılabilir mi?

(2) Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri bir arada ihale edilemez. Ancak ertesi mali yılda gerçekleştirilecek süreklilik arz eden mal alımları için bir önceki mali yıl sona ermeden ihaleye çıkılabilir.

Doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlarda yaklaşık maliyet hazırlanması gerekli midir?

Doğrudan teminin bir ihale usulü olmadığı dikkate alındığında, bu yöntemle yapılan alımlarda yaklaşık maliyetin tespitinin zorunlu olmadığı söylenebilir. Bu durumda doğrudan temin yöntemiyle alımdan vazgeçilip, Kanun’un ilgili hükümlerine göre ihale yoluyla alım yapılması gerekmektedir.

Doğrudan temin usulü ihale nedir?

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun (“Kanun”) 4. maddesi uyarınca doğrudan temin, belirli hallerde ihtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usul biçiminde tanımlanmıştır.

Okunma: 380