Dise takilan kelepce ne ise yarar?

Dise takilan kelepce ne ise yarar?

Popüler Dise takilan kelepce ne ise yarar?

İçindekiler

Dişe takılan kelepçe ne işe yarar?

Üst çenenin normale göre geride ya da alt çenenin normale göre önde olduğu durumlarda iki çene ilişkisini düzeltmek amacıyla kullanılır. Üst çenedeki dişler alt çenedeki dişlere göre daha yanak tarafına doğru pozisyon alırlar, üst dişler içe bastığı zaman çapraz kapanış oluşur ve elastiklerle düzeltilebilir.

Ortodonti tedavisinde hangi malzemeler kullanılır?

Diş teli tedavisinin ana malzemeleri; braketler, ark telleri, tellerin braketler üzerinde tutulmasını sağlayan elastik ya da tel ligatür parçalarıdır. Bu malzemeler olmadığı zaman diş teli tedavisinin yapılması söz konusu olamaz.

Düz pens ne işe yarar?

Tüm cerrahi müdahalelerde güvenle kullanılabilir. Teknik özellikler yumuşak dokular ile gazla bez gibi medikal malzemelerin kolay bir şekilde tutulmasını sağlar. Tam olarak kapanan kilit mekanizması sayesinde sıkı bir tutuş imkanı sağlar.

TPA diş nedir?

(TPA)Tran-Palatal Arch Appliance, molar dişlerinin pozisyonunu sabitlemek için kullanılır.

Pens atmak ne işe yarar?

Pens aynı zamanda bir tasarımı bedene oturtmak için kumaşı içe doğru kıvırarak atılan dikişe verilen isimdir. Genellikle gömleklerin bel kısmında ve pantolonların üst kısmında kullanılır. Bu küçük dikişler için pens atmak eylemi kullanılırken, bu parçalar pensli pantolon, pensli gömlek olarak adlandırılır.

PEAN pens nedir?

Ağzı uzun, yassı veya oval, karşılaşan kısımları çizgi biçiminde dişli olan krameyerli bir pens.

TPA ne işe yarar?

TPA, istenmeyen molar rotasyonlarının düzeltilmesinde etkili şekilde kullanılabilir. TPA’nın uyumlaması Weingard pensi ile yapılır.Üst birinci molar dişlerin rotasyonu düzeltilecek ise, TPA Weingard pensi ile büyük azı bandının lehim yerinden tutulur. Diğer elin işaret parmağı ile posterior yönde konumlandırılır.

Diş butonu nedir?

Bu butonun diş tellerine lastikler ya da teller yardımıyla bağlantısı gerçekleştirerek, gömülü dişlerin sürmeleri sağlamak amacıyla dişlere çekme kuvveti uygulanır. Uygun durumlarda bu dişler ortalama 8-10 aylık bir süreç içerisinde yavaş yavaş olması gereken konumlarına getirilirler.

Okunma: 372