devekuşu Nedir ?

devekuşu Nedir ?

özet

iki ayaklı ayaklar ile hızlı koşan Afrika uçamayan kuş, en büyük yaşayan kuş gerçekle yüzleşmeyi reddeden ya da gerçeği tanıyan bir kişi (devekuşu kuma kafasını gömerek tehlikeden sakladığı popüler fikrin bir referansı)

genel bakış

Devekuşu ya da ortak devekuşu ( Struthio camelus ), Afrika'ya özgü iki uçsuz bucaksız kuş türünden ya da Ratit ailesinde bulunan Struthio cinsinin tek yaşayan üyesidir. 2014 yılında, Somali devekuşu ( Struthio molybdophanes ) ayrı bir tür olarak kabul edildi.
Ortak devekuşu, Struthioniformes'i kivi, emus, rheas ve cassowaries ile paylaşır. Bununla birlikte, filogenetik çalışmalar, Paleognathae'nin diğer tüm üyelerine ait kardeş grubun olduğunu ve bu nedenle uçurulmuş tinamın soyu tükenmiş moa'ya giden kardeş grubu olduğunu göstermiştir. Uzun boynu ve bacakları ile görünüşünde farklıdır ve 55 km / s hızda veya hatta 70 km / saate (19 m / s; 43 mph) kadar uzun bir süre boyunca çalışabilir. herhangi bir kuşun kara hızı. Ortak devekuşu, yaşayan en büyük kuş türü olup, yaşayan herhangi bir kuşun en büyük yumurtalarını (Madagaskar'ın soyu tükenmiş fil kuşları ve Yeni Zelanda devleri) daha büyük yumurtalar bırakmıştır.
Ortak devekuşu diyeti esas olarak bitki maddesinden oluşmakla beraber, omurgasızları da tüketmektedir. 5-50 kuşlu göçebe gruplar halinde yaşamaktadır. Tehdit edildiğinde, devekuşu ya yere yaslanarak ya da kaçarak kendini gizler. Köşeli ise, güçlü bacaklarının bir tekme ile saldırabilir. Çiftleşme paternleri coğrafi bölgelere göre farklılık gösterir, ancak bölgesel erkekler iki ila yedi dişi harem için savaşırlar.
Ortak devekuşu, dünyanın her yerinde, özellikle dekoratif olan ve tüy tüyleri olarak kullanılan tüyleri için yetiştirilmektedir. Derisi, deri ürünleri için kullanılır ve eti ticari olarak pazarlanır, zarafeti ortak bir pazarlama noktasıdır. Devekuşu ailesinin kuşları. Toplam uzunluk 1,8 m, gövde yüksekliği 2.6 m, vücut ağırlığı 130 kg, mevcut kuşların en büyüğü, yumurta da 16 cm x 12 cm ulaşır. Baş ve boyun (saç) kısmında saç yok ve deri çıplak. Erkek tüyleri beyaz, kanatları beyaz, diğerleri siyah, dişi gri kahverengi. Kanatların vücuda göre küçük olduğu ve uçamadığı söylenir, ancak koşmak hızlıdır, 60 km / s'ye ulaşır. Ayaklar kalın, parmaklar sadece 2 ve 3. Afrika çayırında asılı, genellikle hayvanat bahçesinde tutulur.

Okunma: 343