Katkı Retarder ve Intarder nedir?
İçindekiler
Retarder ve Intarder nedir?
intarder retarderin geliştirilmişi, üst modeli gibi bişeydir. aynı prensiple çalışır. ancak intarder şanzımana dahil bir sistemdir. retarder şanzımanın dışındadır. ilk defa zf tarafından geliştirilmiş ve isim verilmiş bir sistemdir. adını da integriert * ve retarder kelimelerinin birleşiminden alır.
Retarder ne demek ne işe yarar?
Retarder genel olarak tır ve otobüs gibi ağır vasıtalarda tercih edilen hız kesici bir fren mekanizmasıdır. Tekerleklerde yer alan sürtünme prensibi ile çalışan disk veya kampana fren sistemlerinin yanında yardımcı olarak yer alır ve özellikle yüksek ağırlığa sahip ağır vasıtaların vazgeçilmez bir elemanıdır.
Retarder sistemi nasıl çalışır?
Retarder devre girdiğinde rotor ve stator arasına yağ pompalanır rotorun dönüşüyle hareketlenen yağ statorun kanatçıklarına çarpar ve yavaşlar. Buda rotoru yavaşlatır ve frenleme gerçekleşir.
Retarder kimyasal nedir?
Görünümü : Berrak Saydam Kıvamlı sıvı İyonik Yapısı : Katyonik Çözünürlüğü : Su ile her oranda kolayca inceltilebilir. KULLANIM ALANI : Retarder ECH , poliakrilnitril elyafın katyonik boyar maddelerle boyanmasında boyar maddenin elyafa düzgün , homojen bir şekilde çekimini sağlayarak egalize görevi görür.
Retarder nasıl devre dışı bırakılır?
Öncelikle R yazan şanzımanı seçiniz. Ardından oynanış ayarlarından Otomatik Retarder özelliğini kapatınız.
Otobüs retarder sesi nedir?
Birincil fren sistemlerinin aksine aracı durdurma kabiliyetine sahip olmayan bu mekanizma yalnızca yavaşlamaya yardımcı oluyor. Otobüs yolculuklarında zaman zaman duyulan uğultulu ses yavaşlamak için retarder sisteminin kullanıldığına işaret ediyor.
Retarder sesi nasıl olur?
şafta bağlı olan retarder kutusuna kolu çektiğimiz zaman içine dolan yağ neticesinde sürekli dönen pervanenin, karşı sabit duran pervanemsi yüzeyle arada kalan yağın dönen pervaneyi yavaşlatmasından dolayı meydana çıkan sesin o duygulu tınısı.. not: 1:25’den sonra net olarak duyabilirsiniz.
Retarder kolu nasıl çalışır?
Retarder devre girdiğinde rotor ve stator arasına yağ pompalanır rotorun dönüşüyle hareketlenen yağ statorun kanaçtıkçlarına çarpar ve yavaşlar. Buda rotoru yavaşlatır ve frenleme gerçekleşir.
Frene basınca arka fren tutar mı?
Frene basınca önce önler, sonra arkalar tutar.
Okunma: 376