Clytemnestra Nedir ?

Clytemnestra Nedir ?

özet

Troam Savaşından döndüğünde onu öldüren Agamemnon'un karısı

genel bakış

Clytemnestra (/ ˌklaɪtəmˈnɛstrə /; Yunanca: Κλυταιμνήστρα , Klytaimnḗstra , [klytai̯mnɛ̌ːstra]) Agamemnon'un karısı ve antik Yunan efsanesinde Mycenae'nin kraliçesi (bazen Argos) idi. Aeschylus tarafından Oresteia'da , Agamemnon'u öldürdü - Euripides'in ikinci kocası olduğunu söyledi - ve Truva çuvalını takiben savaş ödülü olarak aldığı Trojan prensesi Cassandra; Ancak, Homer'ın Odyssey'sinde , Agamemnon'un ölümüyle ilgili rolü açık değildir ve karakteri önemli ölçüde daha azdır.

Yunan efsanesinde Miken Kralı Agamemnon'un prensesi. Klytaimēstra olarak da bilinir. Helen'ın kız kardeşleri. Kocasının kızı, Yunan filosunun Truva'ya yelken açmasını sağlayacak Ifigenea Fedakarlığına kızdı ve kocasını 10 yıl sonra ilk kez cariye olarak geri getiren eşi Prenses Cassandra'yı, kocasının seferinden sorumlu kayınbiraderi Aegisthus ile komplo kurarak öldürdü. Ama sonra oğlumun Oreste Tarafından mağlup edildi.
Tomohiro Mizutani

Efsanevi Yunanlı Mushkenai kralı Agamemnon prensesi. Her iki Clytemestra. Kocanın Truva seferi sırasında, onuncu yıl öldürdüğü kocasını ve Prens esir Kassandra'yı öldürdüğü Egistos'la iletişim kurabildi ve bundan sonra çocuğum Orestes öldü.
→ İlgili ürünler Iphigenia - Electra - Orestair triilogy - Leda

Okunma: 343