Arac tescil etmek ne demek

Arac tescil etmek ne demek

Nesne Arac tescil etmek ne demek? by Admin Eylül 27, 2020 Araç tescil etmek ne demek?

Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. Araç Tescil Belgesi Nedir? Araç tescil belgesi, aracın ve sürücünün bilgilerini içeren belgedir.

Araçların tescil işlemlerini yapmak kimin görevi?

(7) Araçların ilk tescil işlemleri, aracın satın alınma veya trafik şahadetnamesinin düzenlendiği tarihten itibaren üç ay içinde ilgilisine göre herhangi bir noter veya Emniyet Genel Müdürlüğü trafik tescil kuruluşları tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilir.

Araç tescil ve plaka işlemleri kim yapar?

Araç sicil ve tescil işlemleri noterlere devredildi.

Trafik tescil işlemleri nasıl yapılır?

*Dilekçe ile araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum veya kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin herhangi bir trafik tescil şube veya bürosuna müracaat etmesi gerekmektedir. *Yapılan işleme müteakip araca önceki tescil plakası tahsis edilip belge düzenlenmektedir.

Boş trafik tescil belgesi nereden alınır?

Noterler tarafından yapılan tescil işlemleri sonrasında araç tescil belgeleri noterler tarafından düzenlenir ve araç tescil belgesine ilişkin değerli kağıt bedeli ilgilisinden tahsil edilir.

Geçici tescil belgesi kaç gün geçerli?

Ancak Öncelikle trafik sigortanızı yenilemeniz gerekmektedir. Eğer Sigortanızı yaptırıp 15 gün içinde emniyetten Ruhsat yaprağının 2.sayfasını almaya gitmezseniz, adresinize PTT yoluyla kargo ücreti sizin ödemeniz şartıyla yollanacaktır. EK-44 GEÇİCİ TESCİL BELGESİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİ 30 GÜNDÜR.

Trafik tescil işlemleri ne kadar sürer?

Bu işlemlerin ardından plakanızı teslim alıp sıfır aracınızda kullanabilirsiniz. 0 araç plaka işlemleri en fazla 2 gün sürmektedir.

Okunma: 344